Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 8. 2013,
19.46

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

lepota napake

Četrtek, 8. 8. 2013, 19.46

7 let, 12 mesecev

Lepotni grehi, ki odbijajo zapeljivce

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Čeprav nas vse življenje učijo, da se trud izplača, pa to ne velja vedno pri nekaterih lepotnih podvigih, ki morda niso vredni vašega časa. Niti denarja.

Sreča ni vedno najbolj naklonjena tistim, ki se preveč trudijo, podobno velja za mejkap, modne dodatke in še kaj – saj veste, manj je več, in preveč dobrega je lahko že slabo.

Parfumska kopel

Povsem razumljivo je, da vam je vonj vašega novega parfuma všeč, vendar bo za to, da ga zavohajo tudi preostali, povsem dovolj nekaj kapljic, in ne celotna kopel.

Umetne pajkaste trepalnice

Umetne trepalnice lahko naš pogled naredijo zapeljiv le v primeru, da so kakovostne in primerno uporabljene. V nasprotnem primeru ste lahko videti kot poceni izložbena lutka, ki ima namesto oči dva pajka. Namesto umetnih trepalnic po celotni dolžini veke uporabite takšne, ki jih prodajajo v čopkih po štiri trepalnice, ki jih nalepite samo na zunanje kotičke vek.

Izsušena koža

Če se ne morete upreti sončenju, ki dodatno izsuši vašo občutljivo kožo, poskrbite, da jo boste še bolj izdatno hidrirali. Da pa se v trenutni vročini ne boste skuhali pod plastjo kreme, pazite, da izberete takšno, ki navlaži, a ne masti kože.

Slabo pobrite noge

Neprijetne dlačice poleti kot nalašč še hitreje rastejo, vendar to ni noben izgovor, da bi po svetu hodile s slabo pobritimi nogami. Noge si pobrijte, ko boste nekaj minut odsedele, in ne takoj ko pridete domov ali zgodaj zjutraj, saj noge med spanjem in hojo otečejo, zato ne boste dosegle vseh dlačic. Neprijetnih rdečih pikic pa se boste znebile z vedno svežimi britvicami, poleg tega pa si nog ne brijte "na suho", ampak uporabite peno za britje ali peno, ki nastane z milom.

Rumeni zobje

Ni ga čez bel nasmeh, vendar pozor, povsem beli zobje prav tako niso zdravi, zato ne pretiravajte z beljenjem. Bolj bel nasmeh lahko dosežete z domačimi pripravki, ki pa jih zaradi agresivnosti prav tako ne uporabljajte pogosto. Zobe si na največ 14 dni z zobno ščetko zdrgnite z mešanico sode bikarbone in nekaj kapljic limone – rezultat bo viden takoj! Ob tem pa ne pozabite na redno umivanje zob, zjutraj, zvečer in po vsaki jedi.

Lepljiv lip gloss

Nekateri glossi ustnice navlažijo, drugi pa so bolj podobni bleščečemu lepilu, ki nase lovi vaše lase in verjetno celo kakšno muho. Nič kaj prijetni niso niti pri poljubljanju, zato stran z njimi!

Mastni lasje

Čeprav se nam lasišče v nevzdržni vročini še toliko bolj masti, pa to ni noben izgovor, da lahko po svetu hodite z mastno pričesko. Prepogosto pranje las sicer prav tako lahko škodi lasišču, zato lahko posežete tudi po suhih šamponih. In trik naših babic: namesto suhega šampona lahko uporabite tudi moko! Nanesete jo tik ob koren las in jih zdrgnete z brisačo. Učinek bo opazen takoj!

Ne spreglejte