Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 2. 2023,
7.13

Osveženo pred

10 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,72

1

Natisni članek

Pharrell Williams Louis Vuitton Virgil Abloh

Sreda, 15. 2. 2023, 7.13

10 mesecev, 1 teden

Kontroverzna odločitev: novi oblikovalec hiše Louis Vuitton je glasbenik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,72

1

Pharrell Williams | Pharrell Williams | Foto Guliverimage

Pharrell Williams

Foto: Guliverimage

Modna hiša Louis Vuitton je sporočila, da je na mesto kreativnega direktorja moške mode postavila glasbenika in producenta Pharrella Williamsa, kar je v modnem svetu sprožilo mešane odzive.

Vse odkar je leta 2021 za rakom umrl Virgil Abloh, glavni oblikovalec moške mode za Louis Vuitton, je ostajalo odprto vprašanje, kdo ga bo nasledil na tem zaželenem položaju. Šušljalo se je o različnih oblikovalskih imenih, zdaj pa so pri Vuittonu presenetili z odločitvijo, da na mesto glavnega oblikovalca za moške postavijo glasbenika in producenta Pharrella Williamsa.

"Pharrellu Williamsu z veseljem izrekamo dobrodošlico na mestu novega kreativnega direktorja moške mode, s prvo kolekcijo za Louis Vuitton se bo predstavil prihodnje leto junija na pariškem tednu moške mode," so sporočili prek družbenih omrežij in Williamsa opisali kot vizionarja, čigar "ustvarjalna vesolja segajo od glasbe do umetnosti in mode".

"V zadnjih 20 letih se je uveljavil kot globalna kulturna ikona," ga je še pohvalil direktor hiše Louis Vuttion Pietro Beccari, "s svojim preseganjem meja na različnih področjih si s hišo Louis Vuitton deli vrednote inovativnosti, pionirskega duha in podjetnosti."

Do položaja s slavo, ne delom?

Čeprav ni dvoma, da je Williams dobro podkovan tudi v modi, je solastnik znamke ulične mode Human Made, ki jo z njim soustvarja Nigo, kreativni direktor hiše Kenzo, je pa tudi dolgoletni ambasador Adidasa. Po drugi strani pa je njegovo imenovanje na prestižni položaj dvignilo prenekatero obrv, saj nima nobene uradne modne izobrazbe, predvsem pa se do položaja ni dokopal po dolgoletnem delu in dokazovanju v modi, ampak zaradi "zvezdniškega nepotizma".

"Kmalu univerzitetna izobrazba ne bo več potrebna, dovolj bo, da si slaven," je ob objavi o novem oblikovalcu Louisa Vuittona na Instagramu zapisal eden od sledilcev, "modni oblikovalci leta študirajo, delajo za velika podjetja, po cele noči oblikujejo kolekcije in nato pride nek tip brez izkušenj, ki se pač oblači, kot bi bil oblikovalec, in zato postane kreativni direktor? Kakšna farsa."

"S poslovnega vidika to ima smisel," pa je poudaril nek drug sledilec, "pri Louisu Vuittonu niso ravno znani po revolucionarnem oblikovanju. Oni so hitra moda na luksuzni ravni, ne zanimajo jih kupci, ki cenijo umetnost in mojstrstvo, ampak le želijo čim več prodati. Zato bo Pharrellu šlo zelo dobro."

Oglejte si še:

Kolinida v Katarju
Trendi Nekdanja hrvaška predsednica v Katarju nosila srajco za 1.300 evrov
Ne spreglejte