Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 6. 2023,
13.47

Osveženo pred

10 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31

Natisni članek

Louis Vuitton Pharrell Williams

Sreda, 21. 6. 2023, 13.47

10 mesecev, 1 teden

Spektakel v Parizu: kako bodo pri Louisu Vuittonu oblekli moške?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31
Pharrell Williams za Louis Vuitton | Pharrell Williams na predstavitvi svoje prve kolekcije za znamko Louis Vuitton | Foto Reuters

Pharrell Williams na predstavitvi svoje prve kolekcije za znamko Louis Vuitton

Foto: Reuters

Z modno revijo na najstarejšem mostu v Parizu je svojo vizijo prvič predstavil novi kreativni direktor hiše Louis Vuitton, glasbeni zvezdnik Pharell Williams.

Ko je modna hiša Louis Vuitton februarja najavila, da so za svojega novega kreativnega direktorja moške mode izbrali glasbenika in producenta Pharrella Williamsa, je ta odločitev naletela na precej kritik. Mnogi so Williamsu očitali, da je položaj dobil zaradi svojega zvezdniškega statusa, ne pa oblikovalskih sposobnosti in izkušenj.

Pharrell Williams
Trendi Kontroverzna odločitev: novi oblikovalec hiše Louis Vuitton je glasbenik

Po drugi strani pa je ves modni svet komaj čakal, da vidi, kaj bo 50-letni serijski ustvarjalec glasbenih uspešnic poslal na modno vrv. V torek zvečer se je to tudi zgodilo – v okviru pariškega tedna moške mode je Pharell Williams predstavil svojo prvo kolekcijo za znamko Louis Vuitton, spektakularno modno revijo je gostil Pont Neuf, najstarejši še stoječi most v Parizu.

Poglejte:

"Sem šele drugi temnopolti moški, ki je dobil to priložnost," je pred modno revijo dejal Williams in s tem ciljal na svojega predhodnika Virgila Abloha, prejšnjega kreativnega direktorja moške mode pri Louisu Vuittonu, ki je novembra 2021 umrl. Abloh je v treh letih dela za Louis Vuitton obveljal za revolucionarnega oblikovalca, s katerim je ta modna hiša doživela preporod.

"Moj brat Virgil je za to hišo storil ogromno, ogromno je dosegel. V ta svet je pripeljal skejtersko kulturo in bil ob tem temnopolti Američan. Neverjetno je, da imam zdaj takšno priložnost tudi jaz," je dejal Williams, ki je v svoji prvi kolekciji, namenjeni za pomlad in poletje 2024, nadaljeval Ablohovo izročilo mešanja ulične in visoke mode.

Več fotografij Williamsovih kreacij:

Fotogalerija
1 / 18

Na modni reviji, s katero se je Louis Vuitton skušal še močneje zasidrati v popkulturi, je v prvi vrsti s svojimi otroki sedel Bernard Arnault, prvi mož koncerna LVMH, katerega del je tudi Louis Vuitton, ob njem pa se je trlo zvezdniških imen, med drugim glasbena magnata Beyonce in Jay-Z ter resničnostna zvezdnica Kim Kardashian.

Louis Vuitton | Foto: Reuters Foto: Reuters

Preberite še:

Virgil Abloh
Trendi Pri 41 letih umrl umetniški vodja Louis Vuittona
Ne spreglejte