SiolNET. Trendi Moda
1,86

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kitajska ogorčena nad majicami luksuznih modnih hiš

1,86

termometer

Versace
Foto: Getty Images

Znamke Versace, Givenchy in Coach so razburile Kitajsko, ker so na svojih majicah Hongkong, Tajvan in Macao označili za samostojne države. Več uglednih kitajskih ambasadorjev njihovih znamk je zato odpovedalo sodelovanje z njimi.

Gianni Versace, Donatella Versace Trendi Versace: Od umora in drog do preporoda in vrtoglave prodaje

Versace je v nedeljo razburil kitajsko javnost z majico s seznamom mest in držav, na kateri sta Hongkong in Macao označena kot samostojni državi. Sprožil se je plaz kritik na družbenih omrežjih, nekateri ambasadorji Versaceja na Kitajskem, med katerimi je tudi priljubljena kitajska igralka Yang Mi, so odpovedali sodelovanje s to modno hišo.

Modni velikan je majico umaknil iz prodaje in se opravičil Kitajski. "Žal nam je. Radi imamo Kitajsko in spoštujemo njeno suverenost ter ozemeljsko celovitost," so sporočili. Dodali so, da so vse majice s spornim seznamom uničili. Opravičila se je tudi kreativna direktorica Donatella Versace.

Versace Foto: Getty Images

Užalila jih je tudi znamka Coach ...

Kitajce je razburila tudi majica modne znamke Coach, na kateri sta kot samostojni državi opredeljena Tajvan in Hongkong. Podjetje se je danes odzvalo s sporočilom, v katerem je obžalovalo hudo napako ter dodalo, da so iz prodaje umaknili vsa oblačila "z resno pomanjkljivostjo".

Popravili so tudi svojo spletno stran, na kateri je bil Hongkong omenjen med državami. Tudi Coach je zaradi incidenta izgubil najmanj eno ambasadorko, in sicer kitajsko manekenko Liu Wen.

... in še Givenchy

Modna hiša Givenchy pa je bila deležna kritik zaradi črne majice, na kateri sta Hongkong in Tajvan omenjena ločeno od kitajskih mest. Sodelovanje z Givechyjem je odpovedal priljubljeni pevec fantovske skupine TFBoys Jackson Yee. Za spodrsljaj so se opravičili prek kitajskega družbenega omrežja Weibo, v sporočilu pa med drugim izpostavili, da spoštujejo kitajsko suverenost ter odločno podpirajo načelo ene Kitajske.

Kitajske oblasti so v zadnjem času vse strožje do tujih podjetij pri označevanju Hongkonga, Macaa in Tajvana, ki so del Kitajske, a imajo poseben status. Lani je na Kitajskem razburil ameriški trgovec Gap z majico z zemljevidom Kitajske, na katerem ni bilo Tajvana.

Preberite tudi:

Donatella Versace Trendi Michael Kors za 1,8 milijarde evrov prevzel Versace Versace Trendi Hiša Versace poustvarila svojo najbolj seksi obleko #foto

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin