SiolNET. Trendi Moda
1,86

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Kitajska ogorčena nad majicami luksuznih modnih hiš

1,86

termometer

Versace
Foto: Getty Images

Znamke Versace, Givenchy in Coach so razburile Kitajsko, ker so na svojih majicah Hongkong, Tajvan in Macao označili za samostojne države. Več uglednih kitajskih ambasadorjev njihovih znamk je zato odpovedalo sodelovanje z njimi.

Gianni Versace, Donatella Versace Trendi Versace: Od umora in drog do preporoda in vrtoglave prodaje

Versace je v nedeljo razburil kitajsko javnost z majico s seznamom mest in držav, na kateri sta Hongkong in Macao označena kot samostojni državi. Sprožil se je plaz kritik na družbenih omrežjih, nekateri ambasadorji Versaceja na Kitajskem, med katerimi je tudi priljubljena kitajska igralka Yang Mi, so odpovedali sodelovanje s to modno hišo.

Modni velikan je majico umaknil iz prodaje in se opravičil Kitajski. "Žal nam je. Radi imamo Kitajsko in spoštujemo njeno suverenost ter ozemeljsko celovitost," so sporočili. Dodali so, da so vse majice s spornim seznamom uničili. Opravičila se je tudi kreativna direktorica Donatella Versace.

Versace Foto: Getty Images

Užalila jih je tudi znamka Coach ...

Kitajce je razburila tudi majica modne znamke Coach, na kateri sta kot samostojni državi opredeljena Tajvan in Hongkong. Podjetje se je danes odzvalo s sporočilom, v katerem je obžalovalo hudo napako ter dodalo, da so iz prodaje umaknili vsa oblačila "z resno pomanjkljivostjo".

Popravili so tudi svojo spletno stran, na kateri je bil Hongkong omenjen med državami. Tudi Coach je zaradi incidenta izgubil najmanj eno ambasadorko, in sicer kitajsko manekenko Liu Wen.

... in še Givenchy

Modna hiša Givenchy pa je bila deležna kritik zaradi črne majice, na kateri sta Hongkong in Tajvan omenjena ločeno od kitajskih mest. Sodelovanje z Givechyjem je odpovedal priljubljeni pevec fantovske skupine TFBoys Jackson Yee. Za spodrsljaj so se opravičili prek kitajskega družbenega omrežja Weibo, v sporočilu pa med drugim izpostavili, da spoštujejo kitajsko suverenost ter odločno podpirajo načelo ene Kitajske.

Kitajske oblasti so v zadnjem času vse strožje do tujih podjetij pri označevanju Hongkonga, Macaa in Tajvana, ki so del Kitajske, a imajo poseben status. Lani je na Kitajskem razburil ameriški trgovec Gap z majico z zemljevidom Kitajske, na katerem ni bilo Tajvana.

Preberite tudi:

Donatella Versace Trendi Michael Kors za 1,8 milijarde evrov prevzel Versace Versace Trendi Hiša Versace poustvarila svojo najbolj seksi obleko #foto

Komentarji

2

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • miha.dolanc / 12.08.2019. ob 17:59 0 - 1

  Kitajska ogorčena haha. a ni zanimivo, vsakodnevno nas slovenski mediji pitajo s tem kako Trump ločuje otroke od staršev, medtem ko Kitajska ne le da ločuje, temveč ODVZAME ZA VEDNO na milijone otrok Ujgurov, starše pa pošlje v prava taborišča-ne- v tem primeru člankov ne boste našli, ali pa bodo zelo redki, morda 2 na leto in še to neopazni. kitajska ogorčena.

  0 - 1
 • Miguel85 / 12.08.2019. ob 12:38 +1 - 2

  če si kitajska domišlja, da ji Taiwan pripada, to še ne pomeni, da Tajvanci mislijo enako. Zgodba s Hong Kongom in Macaom je nekoliko drugačna, a vselej to to posebni teritoriji in ni z navedbami nič narobe, razen tega, da to kitajske komuniste jezi. Podn je samo to, da blagovne znamke podležejo kitajskim grožnjam. Lahko bi bili pogumni in rekli, za nas je to drugo, vi pa mislite kar hočete, pa lep pozdrav.

  +1 - 2
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin