Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Sreda,
5. 12. 2018,
4.00

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,46

1

Natisni članek

Versace obleka Jennifer Lopez

Sreda, 5. 12. 2018, 4.00

5 let, 4 mesece

Hiša Versace poustvarila svojo najbolj seksi obleko #foto

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,46

1

Versace | Amber Valletta je obleko predstavila na modni reviji septembra 1999. | Foto Reuters

Amber Valletta je obleko predstavila na modni reviji septembra 1999.

Foto: Reuters

Italijanska modna hiša Versace je ponovno obudila svojo najslavnejšo obleko, prosojno zeleno toaleto, ki jo je leta 2000 k svetovni slavi ponesla pevka in igralka Jennifer Lopez.

Versace
Trendi Michael Kors za 1,8 milijarde evrov prevzel Versace

Le malo oblek je tako slavnih kot Versacejeva kreacija, ki jo je na podelitev glasbenih nagrad grammy leta 2000 nosila popdiva Jennifer Lopez. Obleka in Jennifer sta druga drugi naredili uslugo: obleka je zvezdnico naredila še bolj prepoznavno, Jennifer pa jo je zapisala v modno zgodovino.

Jennifer Lopez na podelitvi grammyjev leta 2000. | Foto: Getty Images Jennifer Lopez na podelitvi grammyjev leta 2000. Foto: Getty Images

Novo izvedbo je nosila ista manekenka

O razgaljujoči zeleni prosojni toaleti se govori še danes, zato jo je Donatella Versace letos nadgradila in v njo oblekla isto manekenko, ki je legendarno zeleno kreacijo prvič predstavila na brvi septembra 1999: Amber Valletta.

Donatella, ki po prevzemu hiše Michael Kors ostaja kreativni vodja Versaceja, je novo kreacijo s starim navdihom predelala v obleko z enako globokim izrezom in materialom, a z rahlo polnejšim spodnjim delom in drugačnim potiskom: nova izdaja ima namesto zelenih palmovih listov pisane srčke.

Amber Valletta je letos predstavila novo različico. | Foto: Getty Images Amber Valletta je letos predstavila novo različico. Foto: Getty Images

Versace modno zgodovino spisal še z eno zvezdnico

Sicer pa Jennifer Lopez ni edina zvezdnica, ki je Versacejevo obleko naredila ne le slavno, temveč kar legendarno. Šest let pred njo je igralka Elizabeth Hurley nosila črno oprijeto kreacijo, ki so jo navidezno skupaj držale velike sponke.

Elizabeth jo je oblekla za premiero filma Štiri poroke in pogreb, na katero je spremljala svojega takratnega spremljevalca Hugha Granta. Vse odtlej je Elizabethina Versacejeva obleka znana tudi kot "tista obleka" in je letos v začetku leta tako kot Jenniferina dobila nadgradnjo, le brez zaponk. Na londonski premieri filma Rdeči vrabec jo je nosila Jennifer Lawrence.

Elizabeth Hurley v slavni obleki z zaponkami leta 1994 in Jennifer Lawrence v posodobljeni različici v začetku letošnjega leta. | Foto: Getty Images Elizabeth Hurley v slavni obleki z zaponkami leta 1994 in Jennifer Lawrence v posodobljeni različici v začetku letošnjega leta. Foto: Getty Images

Le da v tem primeru ni šlo zgolj za modno primerjavo, temveč so mladi igralki očitali, da je bila njena modna izbira neprimerna, ker je tako razgaljujočo obleko nosila pri samo štirih stopinjah Celzija, ob njej pa so stali veliko bolj oblečenimi igralskimi kolegi. Na te očitke se je kmalu odzvala kar Jennifer sama.

Kaj je povedala, si preberite tukaj:

Jennifer Lawrence
Trendi Jennifer Lawrence o kontroverzni obleki: Sem nadvse užaljena
Ne spreglejte