Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 8. 2014,
15.26

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Gisele Bündchen Doutzen Kroes Adriana Lima Kate Moss Kate Upton Miranda Kerr

Torek, 19. 8. 2014, 15.26

2 leti, 2 meseca

Kdo so najbolje plačane manekenke na svetu?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Gisele Bündchen je najbolje plačana manekenka zadnjih osem let. Na Forbesovi lestvici najbolje plačanih supermodelov si drugo mesto delita Victorijina angelčka, Doutzen Kroes in Adriana Lima.

Na Forbesovi lestvici najbolj plačanih manekenk tudi v tem letu, že osmo leto zapored, prvo mesto zaseda brazilska lepotica Gisele Bündchen. Najbolje plačana manekenka na svetu je po podatkih revije Forbes samo v zadnjih 12 mesecih zaslužila več kot 35 milijonov evrov. Za primerjavo, to je toliko, kot bi predsednik Borut Pahor, katerega plača letno znaša 61 evrov bruto, zaslužil v skoraj 574 letih.

Drugo mesto največjih zaslužkaric, ki so svojo lepoto unovčile na modnih brveh, si delita nizozemski supermodel Doutzen Kroes in Adriana Lima, ki sta v zadnjem letu zaslužili šest milijonov evrov.

Nekoč Victorijin angelček, danes najbolj plačana lepotica Zaslužek Gisele Bündchen priteka iz različnih virov, številnih projektov, v katerih sodeluje kot manekenka.

Potem ko je leta 1999 začela delati za znamko Victoria's Secret, se je leto pozneje pridružila angelčkom. Sedem let pozneje je sodelovanje prekinila, pohod po modnih brveh pa uspešno nadaljevala. Brazilska lepotica s svojo podobo predstavlja številna imena modne industrije. Pojavlja se v kampanjah znamk, kot so H&M, Chanel, Carolina Herrera, Versace in druge. Za Grendene oblikuje tudi svojo linijo sandal.

Podpisana pa je tudi pod spodnje perilo, in sicer Gisele Bündchen Intimates, kar je dodatno pripomoglo k njeni prepoznavnosti. Manekenka pa je tudi obraz različnih kozmetičnih in negovalnih preparatov znamk Pantene in Oral-B.

Četrto mesto si delijo štiri Drugo mesto na lestvici najbolje plačanih manekenk si delita Doutzen Kroes in Adriana Lima, obe Victorijina angelčka.

Tretje mesto pripada Kate Moss, Kate Upton, Mirandi Kerr in Liu Wen. Kate Moss je bogastvo prineslo predvsem dolgoletno sodelovanje s kozmetično znamko Rimmel.

Novinka med supermodeli pa je Kate Upton, ki se ima za prihod v družbo najslavnejših in najbogatejših lepotic zahvaliti pogodbam s kozmetično hišo Bobbi Brown in modno znamko Sam Edelman.

Ne spreglejte