Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 6. 2014,
11.45

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Drag Queen tekmovanje K4

Nedelja, 22. 6. 2014, 11.45

5 let, 5 mesecev

Kateri je najlepši preoblečen v žensko? (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Znana je zmagovalka šova Slovenia's Next Best Drag - letošnja kraljica modne preobleke je postala D Queen.

Na kresno noč je bila v ljubljanskem klubu K4 okronana letošnja kraljica glamurozne preobleke – Slovenia's Next Best Drag 2014. Največ glasov tako občinstva kot strokovne žirije je prejela D Queen. Naziv prve spremljevalke oziroma 1st Drag Princess je pripadel Fedori, naziv druge spremljevalke in 2nd Drag Princess pa je ponosno sprejela Candice.

Dogodek, ki ga je povezovala modna mrha Manja Plešnar, je odprla modna revija kopalk znamke v Mehiki rojenega slovenskega oblikovalca Joela Loyoja. Kolekcija je namenjena prav gej skupnosti, oder pa so po reviji zavzeli trije tekmovalci, moški v glamuroznih ženskih preoblekah, tako imenovani Drag Queens. Mimogrede – moških v ženskih preoblekah, torej Drag Queenov, ne gre enačiti s transvestiti.

Omar Naber se poljublja z moškimi? Zaključek dogodka je zaznamovala tudi premiera novega, kontroverznega videospota člana žirije Omarja Naberja za pesem Sladek strup, v katerem se pevec tudi poljubi z moškim.

Tekmovanje Slovenia's Next Best Drag 2014 (SNBD14) se je tokrat odvilo drugič, ekipa Roza, ki v K4 že leta pripravlja najbolj mavričen program v Sloveniji, pa obljublja, da bo izbor od zdaj naprej potekal vsako leto. Zmagovalca so izbirali občinstvo in strokovna žirija, ki so jo sestavljali masker Luka Luka Simčič, lastnik Penziona Kračun Benjamin Kračun, pevka Maja Založnik, pevec Omar Naber, vodja studia Lepi in zdravi Dejan Lenart in Ana Marija Ludvik iz Mič Stylinga.

SNBD14 se je sicer začel z dvema predizbornima večeroma, ki sta potekala 29. marca in 20 aprila, na njih pa se je za uvrstitev v polfinale potegovalo šest kandidatov. V polfinale, ki je potekalo 10. maja, so se uvrstili trije tekmovalci, med katerimi se je v finale uspelo uvrstiti trem.

Ne spreglejte