Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 2. 2015,
11.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Kate Moss Cara Delevingne

Petek, 6. 2. 2015, 11.24

8 let

Kakšno skrivnost za uspeh si delijo slavne manekenke?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na to, da se geni, s katerimi je mogoče osvojiti modni svet, pretakajo tudi v družini, kažejo številni primeri. Zadnji med njimi se podpisuje s priimkom Huntington-Whiteley.

Delo v svetu mode je vse prej kot pravljica, kar lahko jasno potrdijo številni modeli, ki za poslovni kot tudi osebni uspeh garajo bistveno več kot le osem ur na dan. A ko se to garanje obrestuje s prepoznavnostjo, ki prinaša delo za najbolj elitne modne znamke, je ta trud poplačan.

Ne glede na to, da se najbližji sorodniki uspešnih manekenk in manekenov več kot dobro zavedajo, da biti model ni le pravljica, kot si jo pogosto slikamo v mislih, medtem ko spremljamo zgodbe o na videz uživaškem življenju manekenk in manekenov, marveč tudi trdo in garaško delo, se pogosto vseeno odločajo, da se bodo tudi sami podali na enako pot. Huntington-Whiteley je priimek, ki ga modni svet ne bo tako zlahka pozabil Zadnji primer podobne odločitve je Toby Huntington-Whiteley. Da, gre za 24-letnega manekena, ki je brat bolj prepoznavne britanske manekenke Rosie Huntington-Whiteley. Ta se je po uspešni manekenski karieri, v okviru katere je na modni brvi nastopila tudi kot Viktorijin angelček in bila obraz modne znamke Burberry, podala v svet filma. Tako smo jo lahko leta 2011 občudovali celo na velikem platnu, kjer je igrala v filmu Transformerji: Temna stran meseca.

Tobyja na trgu zastopa agencija Models1, ki se lahko pohvali še z nekaterimi drugimi zvenečimi imeni, kot je Carmen Dell'Orefice, manekenka z najdaljšo kariero, ki danes šteje 83 let. Svojo prvo vidnejšo kampanjo je posnel z znamko, ki se osredotoča na moške, Jacamo. Ta na njegovem izklesanem telesu predstavlja kolekcijo za pomlad in poletje 2015.

A Toby le ni edino dodatno železo v ognju družine Huntington-Whiteley. Leta 2012 se je na podobno pot podala tudi njegova mlajša sestra Florence, ki je postala obraz znamke Jack Wills, a je pozneje kariero v modi postavila na stranski tir.

Tudi s priimkom Moss naravnost na modno brv Priimek Huntington-Whiteley pa ni edini, ki se vztrajno in uspešno pojavlja v modnem svetu. Tak primer je tudi priimek Moss. Po več kot dveh desetletjih uspešne kariere je tudi supermodel Kate Moss dobila svojo družinsko naslednico. To je njena 16-letna polsestra Lottie Moss, ki ji je že uspel velik met v karieri, saj so jo za svoje kampanje že najele ugledne modne znamke, kot sta Red Valentino in Calvin Klein. Med polsestrama je sicer kar 24 let starostne razlike.

Cara ni prva izmed sester Delevingne, ki bi ji uspel preboj v svet mode Čeprav se je manekenka, ki se tako kot Rosie Huntington-Whiteley aktivno spogleduje tudi s Hollywoodom, Cara Delevingne v zadnjih dveh letih s svetlobno hitrostjo povzpela po stopničkah v svet mode in postala ena izmed najbolj zaželenih manekenk na svetu, kar se med drugim pozna tudi na njenem tekočem računu, a vseeno ni bila prva s priimkom Delevingne, ki bi ji uspel preboj na modne brvi uveljavljenih modnih znamk.

Pred njo je to uspelo že njeni starejši sestri Poppy Delevingne, ki je danes ambasadorka Britanske zbornice modnih oblikovalcev, ki skrbi za prepoznavnost britanske mode tako doma kot tudi po svetu.

Ne spreglejte