Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Sreda,
30. 8. 2017,
20.29

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

jesen garderoba omara trend moda

Sreda, 30. 8. 2017, 20.29

6 let, 6 mesecev

Kako pripraviti garderobo za jesen brez dodatnega zapravljanja

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
garderoba, omara | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Prehod od poletnega vremena k jesenskemu je lahko včasih bolj muhast kot tisti spomladi. Pridejo jutra, primerna za lahkotne oblekice, že čez nekaj ur pa se lahko tako ohladi, da bi si zaželeli tople pletene jope. Kako temu primerno pripraviti svojo garderobo?

Preden začnete pripravljati seznam novih oblačil in računati, koliko boste lahko zapravili, si raje preberite nasvete, kako lahko garderobo za jesen pripravite brez nakupov.

Prvi korak: preglejte omaro

Preverite vsak kos in se vprašajte, kolikokrat ste ga v zadnjih mesecih oblekli. Če se ne spomnite, ga odložite na stran. Tja odlagajte vse kose, ki jih ne nosite najraje in se zanje takoj sploh ne spomnite, kako bi jih nosili.

Omaro si uredite tako, da bo veselje pokukati vanjo. | Foto: Thinkstock Omaro si uredite tako, da bo veselje pokukati vanjo. Foto: Thinkstock

Drugi korak: znebite se kosov, ki jih ne nosite

V drugem koraku temeljito pregljete ta kupček s kosi, ki jih ne nosite. Za čisto vsako oblačilo se vprašajte: "Se v njem počutim super?" in "Ali je nepogrešljiv del moje garderobe?". Če na ti dve vprašanji ne odgovorite pritrdilno, je čas za slovo. Če je bolj zapleteno, si pomagajte s tabelo, ki s koraki pomaga pri odločanju, katere kose obdržati in katerih ne.

Po pregledu obdržite samo oblačila, v katerih se počutite krasno. | Foto: Thinkstock Po pregledu obdržite samo oblačila, v katerih se počutite krasno. Foto: Thinkstock

Tretji korak: ocenite oblačila

Oblačila, ki so ostala, ocenite, kako primerna so za nošenje v jeseni. Lahko čeznje oblečete jakno, se lepo prilegajo tudi h gležnjarjem? Kose, ki ustrezajo temu "jesenskemu" kriteriju, postavite v ospredje, preostale pa lepo zložite in pospravite v zadnji del omare. Zdaj naj bo osrednji del omare namenjen oblačilom za hladnejše mesece.

Top, krilo ali hlače, ki ste jih nosili poleti, lahko nosite tudi v začetku jeseni. | Foto: Getty Images Top, krilo ali hlače, ki ste jih nosili poleti, lahko nosite tudi v začetku jeseni. Foto: Getty Images

Četrti korak: združujte

Poskusite združiti poletni kos z malo bolj jesenskim. Na primer bombažno krilo, ki ste ga nosli julija, s pletenim puloverjem, ali pa lahka obleka s pleteno jopo. Bele hlače lahko nosite z gležnjarji, k poletni obleki si nadenete temnejše hlačne nogavice, če ji pristojijo ... Nove kombincije s starimi kosi.

Poskusite še z drugimi kosi v svoji omari. Dajte si izziv, da si za prihajajoče tedne sestavite vsaj tri povsem nove kombinacije. Že s tem boste osvežili svojo garderobo.

V začetku jeseni lahko nosite poletno opravo z jesensko jakno. | Foto: Getty Images V začetku jeseni lahko nosite poletno opravo z jesensko jakno. Foto: Getty Images

Peti korak: ugotovite, ali še kaj potrebujete

Dobro razmislite, kaj resnično manjka vaši garderobi. Pomislite na obutev: imate primerno za sneg in dež? Če ne, varčujte za res dobre in udobne škornje. Če vaša zbirka plaščev zajema samo elegantne, je čas za nakup malo bolj športnega in obratno. Garderobi dajte osnovno stvar, ki manjka, in se izogibajte impulzivnim nakupom.

Da bo urejanje še lažje in ne bo obremenilo vaše denarnice, si poglejte, kako se z mini garderobo rešiti neskončnega zapravljanja in kako si oblačila urediti po feng šuju.

Save

Ne spreglejte