SiolNET. Trendi Moda
0,90

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kako na spletu prepoznati ponarejeno torbico

0,90

termometer

Foto: Getty Images

Spletni nakupi so vse bolj razširjeni tudi pri nas, a previdno, ko kupujete dizajnerske kose.

Carina ponaredkov ne podpira in strogo kaznuje njihove kupce, ki potem ostanejo praznih rok, a morajo blago vseeno plačati. Da se vam kaj takšnega ne bi zgodilo, je najbolje, da kupujete v evropskih spletnih trgovinah, kjer carine ni, predvsem pa se dobro podučite o tem, kaj je original in kaj ponaredek.

V svetu mode se najraje, najpogosteje in najlažje ponareja prestižne dizajnerske torbice. Če ste pridno varčevali in ste si zaželeli eno od teh, se najprej izurite v prepoznavanju ponaredka, da ne boste pozneje razočarani.

Pa pojdimo lepo po vrsti:

Želeno torbico si najprej oglejte v trgovini. Pojdite v trgovino, ki prodaja dizajnerske torbice, in si natančno oglejte, kako je ta videti. Preučite šive, robove, kovinske dodatke, zadrgo, notranjost, kako je zašita podloga ...

Foto: Getty Images

Dobro poglejte šive. Mnoge spletne trgovine ponujajo že precej dobre fotografije svojih izdelkov z možnostjo podrobnejšega približanja. Preglejte, kakšni so šivi. Če so že malo neenakomerni, ne gre za original.

Bodite realni glede cene. Če je predobro, da bi bilo res, potem je najbrž tako. Če spletna stran določeno torbico ponuja po manj kot polovični ceni, je dvom o originalu povsem upravičen.

Preglejte notranjost in podlogo. To boste najbolje preučili, ko bo torbica prispela k vam. Če se barva ne ujema z originalom, ki ste ga že videli, in če šivi niso natančni, nakup vrnite in zahtevajte, da vam vrnejo denar.

Foto: Getty Images

Zaprosite za serijsko številko. Dizajnerske torbice imajo serijsko številko, zato jo zahtevajte, če je ne dobite.

Preglejte logotipe in kovinske detajle. Vsaka znamka ima zelo natančno izrezane logotipe, ki so dodelani do potankosti. Preverite, ali tudi vaš novi nakup premore to natančnost.

Kupite jo na spletni strani, ki ji zaupate. Dragega nakupa nikoli ne opravite na strani, ki je ne poznate. Če dvomite o dostavi in plačilu, se tega ne lotite. Posvetujte se s prijateljico ali znanko, ki je že kdaj opravila podoben nakup.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin