Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Sobota,
28. 7. 2018,
4.05

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,36

2

Natisni članek

ustnice polnila Nevio Medved Igor Višnjar Kylie Jenner

Sobota, 28. 7. 2018, 4.05

5 let, 8 mesecev

Kaj se zgodi z ustnicami, ko vanje prenehamo vbrizgavati polnila?

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,36

2

Kylie Jenner | Foto Instagram

Foto: Instagram

Kylie Jenner je pred kratkim razkrila, da je po skoraj štirih letih redne uporabe opustila vbrizgavanje polnil v ustnice. Ker je velika influencerka, katere odločitve vplivajo na veliko mladih deklet, sta nam lepotna kirurga Nevio Medved in Igor Višnjar razložila, kaj pravzaprav pomeni razgradnja polnil v najbolj čutnem delu obraza.

Kylie Jenner
Trendi Kylie Jenner ima po petih letih spet naravne ustnice #foto

Resničnostna zvezdnica Kylie Jenner je v začetku julija svoje sledilce na Instagramu presenetila s fotografijo, na kateri nima več tako polnih ustnic. Med komentarji je nato razkrila, da si je prenehala vbrizgavati polnila, zaradi česar se je spet pokazala naravna oblika njenih ustnic.

Lepotna kirurga Nevio Medved in Igor Višnjar predvidevata, da se je za razgradnjo polnil odločila zato, ker se polnila med nosečnostjo in v času dojenja odsvetujejo.

"Polnil, botoksa in drugih preparatov, s katerimi sicer dosegamo osvežen in pomlajen videz, v nosečnosti in med dojenjem ne smemo uporabljati. To svetujeva tudi svojim strankam. Najverjetneje se ne bi zgodilo nič posebnega, a ni bilo nikoli izvedenih nikakršnih testov in raziskav o učinkih polnil in botoksa na nosečnice in doječe matere," sta pojasnila in pohvalila Kylie, ker ravna odgovorno, čeprav je javno priznala, da je zaradi tanjših ustnic nesamozavestna.

Kylie je razkrila, da je bila od nekdaj negotova zaradi svojih ustnic, nesamozavest pa je dodatno podžgal neki fant, ki ji je rekel, da se z majhnimi ustnicami ne bo nikoli dobro poljubljala. | Foto: Getty Images Kylie je razkrila, da je bila od nekdaj negotova zaradi svojih ustnic, nesamozavest pa je dodatno podžgal neki fant, ki ji je rekel, da se z majhnimi ustnicami ne bo nikoli dobro poljubljala. Foto: Getty Images

Kylie je dokaz, da je oblikovanje ustnic lahko povsem varno

Kirurga sta ob tem razložila, da se danes za doseganje polnejšega videza ustnic uporablja predvsem hialuronska kislina, katere zelo dobra lastnost je ta, da lahko stranka kadarkoli preneha s tretmaji, učinek pa počasi izzveni. "Pogosto dobiva vprašanja, kaj se zgodi, če bi z uporabo želeli prenehati. Zgodi se popolnoma nič. Staramo se z enakim tempom, kot smo se doslej, obraz ne upade nič hitreje, kot če polnil in botoksa nikoli ne bi uporabljali."

Glede na dejstvo, da je Kylie s polnjenjem ustnic vztrajala vsaj štiri leta in da so zdaj manjše, vendar še vedno lepe, vidimo, da je oblikovanje s hialuronsko kislino popolnoma varno.  

V nasprotju s 60. leti prejšnjega stoletja, ko so se uporabljala trajna polnila, med katerimi je tudi tekoči silikon. Nekatera dekleta si še danes ustnice povečujejo z nekaterimi trajnimi polnili, pravita Medved in Višnjar, a sama menita, da trajna polnila prinašajo le trajne težave. "Teh polnil nikoli ne bi uporabljala."

Hialuronska kislina, ki jo pri svojih pacientih uporabljata tudi Medved (levo) in Višnjar, ne prinaša nikakršnih dolgoročnih učinkov, ki bi nas lahko skrbeli, pravita. | Foto: Alen Karupovič Hialuronska kislina, ki jo pri svojih pacientih uporabljata tudi Medved (levo) in Višnjar, ne prinaša nikakršnih dolgoročnih učinkov, ki bi nas lahko skrbeli, pravita. Foto: Alen Karupovič

Hialuronska kislina ne prinaša nobenih dolgoročnih učinkov

Polnila s hialuronsko kislino, ki jih za oblikovanje ustnic uporabljata tudi sogovornika na njuni kliniki, pa so začasna polnila, ki jih telo sčasoma raztopi in je za vzdrževanje učinka potrebno redno ponavljanje postopkov. "V ustnicah, najbolj čutnem delu našega obraza, se polnila hitreje razgradijo, zato jih je treba poudarjati nekoliko pogosteje kot na primer ličnice." 

Ob tem pojasnjujeta, da je hialuronska kislina sestavina, ki je tako rekoč enaka tisti v naših tkivih, zato ni nikakršnih dolgoročnih učinkov, ki bi nas lahko skrbeli. "Dokler se s količino ne pretirava in se jih ne zgolj povečuje, temveč predvsem oblikuje, dolgoročno ustnic ne moremo poškodovati. Zaradi vbodov in celjenja je sicer treba v ustnice dodajati manj polnila kot ob prvem posegu."

Smisel uporabe tovrstnih tehnik pomlajevanja je, da lahko vzdržujemo svež videz dlje in smo dobro videti pri 35, 45 ali 55 letih brez skalpela, brez bolečin in na naraven način. Seveda je slednje v veliki meri odvisno od spretnosti izvajalca.

Preberite še intervju:

igor Višnjar, Nevio Medved
Trendi "Slovenke ste zelo ozaveščene ženske in ste končno začele skrbeti zase" #intervju

Trend pretirane polnosti počasi izginja

Ali je Kylie s tem začela nov trend, kirurga ne moreta napovedati, sta pa ugotovila, da želja po pretiravanju izginja. "Verjameva, da si bodo dekleta še naprej želela lepe čutne ustnice. Nekatera bolj, druga manj polne. Glede na najine izkušnje sva vesela, da se trend pretirane polnosti in napihnjenosti počasi izgublja, in da si dekleta želijo predvsem biti privlačna in ženstvena, s poudarkom na obliki, skladnosti in zmernosti."

Kljub svojemu poklicu menita, da je treba srečo iskati v drugih stvareh kot pa polnih ustnicah in privlačnih oblinah, a po drugi strani: "... pa nam privlačna in urejena zunanjost ter s tem pridobljena samozavest dajejo posebno življenjsko energijo, ki sije zavzven in jo vsakdo opazi!"

Nina Suvorov
Trendi "Slovenci s plastičnimi operacijami ne pretiravamo, ko nas nekaj moti, to popravimo in smo zadovoljni" #intervju
Ne spreglejte