Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 9. 2015,
10.19

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

puder koža

Ponedeljek, 14. 9. 2015, 10.19

4 leta, 6 mesecev

Je vaš obraz nenaravno oranžen, ko se napudrate?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Predvsem ko izbirate pravi odtenek pudra, je pomembno, da poznate podton svoje kože, saj bo puder sicer videti nenaravno.

"Velikokrat v kakšnih lepotnih in modnih nasvetih berem o tem, da je treba tako barvo ličil kot barvo oblačil uskladiti s podtonom kože. Ni pa mi jasno, kako ugotovim, kakšen je podton moje kože. Kako ga lahko določim?" nam je svojo dilemo opisala bralka.

Vizažistka in stilistka Petra Fröhlich na to vprašanje pritrjuje, da je določanje podtona kože pomembno, ko želite določiti odtenek pudra, ki je primeren za vas, ali pa katere barve oblačil vam najbolj pristajajo. "Barva kože je tista, ki jo vidite na površju vaše kože. Opisujemo jo kot svetla, srednja, temna itd. Spreminja se glede na izpostavljenost soncu. Podton kože pa je tisti, ki ga vidimo pod površjem in se nikoli ne spreminja," je pojasnila.

Je puder na vašem obrazu videti oranžen? Niste ga uskladili s podtonom kože. Poznati svoj podton kože je precej pomembno, ko se odločamo za nakup pudra – če se puder ujema s podtonom kože, je na koži skoraj neviden, nevtralen. Ko pa se puder ne ujema s podtonom kože, je lahko vaš obraz videti preveč bakren, oranžen ali sivkast.

Kakšne podtone kože poznamo? Hladne (rožnati, rdeči ali modrikasti podtoni) Tople (rumeni ali zlati podtoni) Nevtralne (mešanica toplih in hladnih tonov, sem spadajo tudi olivni podtoni)

Kako določimo podton svoje kože? Kakšne barve so vaše žile?

Poglejte na notranjo stran vašega zapestja. So vaše žile modrikaste, vijoličaste ali zelene? Če so žile videti modre ali vijoličaste, imate hladen podton kože, če pa so videti zelene, imate topel podton kože. Če tega ne morete določiti, imate nevtralen podton kože.

Katere barve oblačil vam najbolj pristajajo?

Če ste bolje videti v modrih, vijoličastih in zelenih oblačilih, imate hladen podton, če vam bolj pristajajo zemeljske barve, kot so rdeča, oranžna, rumena in olivno zelena, imate verjetno topel podton kože. Če pa vam pristajajo vse vrste barve, imate nevtralen podton.

Ali med sončenjem porjavite ali vas opeče?

Če na soncu z lahkoto porjavite, imate topel podton kože, če pa vas opeče in postanete hitro rdeči, imate hladen podton.

Ne spreglejte