Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 10. 2015,
13.25

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Kate Winslet

Ponedeljek, 19. 10. 2015, 13.25

8 let, 3 mesece

Igralka, ki je kot vino – starejša je, boljša je. Pa lepša tudi.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Britanska igralka je zaslovela kot Rose v romanci Titanik, proslavila pa se je s številnimi izjemnimi vlogami. Danes je spet v središču pozornosti, tokrat zaradi filmov The Dressmaker in Steve Jobs.

Kate Winslet. Letnik 1975. Z oskarjem nagrajena britanska igralka, ki jo je svet vzljubil kot rdečelaso Rose v dramatični filmski romanci Titanik, kjer je ljubila Jacka v podobi Leonarda DiCapria. Pisalo se je leto 1997.

V najnovejših filmih v družbi dveh postavnih igralcev Skoraj 20 let številnih filmov in prestižnih filmskih nagrad pozneje se Kate te dni spet sprehaja v soju žarometov. Na rdečih preprogah, festivalih in premierah predstavlja kar dva filma. V filmu Steve Jobs, ki predstavlja ozadje Applovih predstavitev in seveda kultnega šefa (upodablja ga Michael Fassbender), Winsletova igra v vlogi Joanne Hoffman, Jobsove tesne sodelavke.

V filmu The Dressmaker pa Kate spremljamo v vlogi Tilly, glamurozne in elegantne lepotice, ki se po dolgih letih mestnega življenja vrne v majhen kraj sredi avstralske pustinje. Tam se mora modna strokovnjakinja soočiti z govoricami sovaščanov in s preteklostjo, med katero spada tudi simpatični Teddy (Liam Hemsworth).

Naravnost kraljevska Glamurozna kot njena filmska junakinja je tudi Kate Winslet sama. Še posebej, ko gre za slovesne dogodke, le redko udari mimo. Na rdečih preprogah je naravnost kraljevska.

Dobro ve, kaj ji pristaja Štiridesetletnica, ki je mama treh otrok in je tretjič poročena, dobro ve, kaj pristaja njeni postavi. Prisega na preverjene, zadržane kroje, obleke, ki sledijo krivuljam njenega telesa. Okrasja je malo, volančkov in vzorcev pri njej nismo vajeni.

Pa vendar ji vedno uspe pokazati nekaj novega. Pozornost rada preusmeri k zgornjemu delu svojega telesa. K dekolteju in obrazu, pa naj bo s pričesko, z zanimivim izrezom, ličenjem ali nakitom. Svoje naredi tudi njena značilna drža – malce privzdignjena brada.

Prisega na opazne viseče uhane, ki so skorajda njen zaščitni znak. Če ne nosi dolge večerne obleke, je njena druga izbira zašiljena obleka, ki se konča pod koleni.

Ne spreglejte