Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 5. 2012,
10.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

nega kože koža lepota

Petek, 25. 5. 2012, 10.02

8 let

Dejavniki, ki slabo vplivajo na kožo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Razmislite, kako se lahko znebite navad in razvad, ki slabo vplivajo na kožo. Začnite zdaj, da boste poletje pričakali lepši in bolj sijoči.

1. Pretirano sončenje

Koža si vse zapomni, sploh pa trenutke, ko ste jo neusmiljeno izpostavljali UV-žarkom, kar vam pokaže z usnjatim videzom, pigmentnimi madeži, gubami in neelastičnostjo. Nikoli na sonce brez zaščitnega faktorja 30, na obrazu lahko tudi več, predvsem pa se ga izogibajte, ko je najmočneje – med 11. in 16. uro.

2. Kajenje

Če se pogledate v obraz in je vaša koža brez sijaja, siva in uvela, okoli ust pa so se vam naredile drobne gubice, bi to moralo biti dovolj, da se zamislite nad svojo kadilsko poltjo. V letih, ko bi morali uživati v zdravi koži, ki je končno pustila za seboj najstniške mozolje, ste videti vsaj pet let starejši. Da ne govorimo o vaših pljučih, krvnih žilah ...

3. Alkohol

Kozarček tu in tam ne bo pustil posledic na vaši koži, posledice prekrokane noči pa z leti postanejo bolj vidne – zabuhlost obraza, ker koža izgublja prožnost, podočnjaki, popokane kapilare ... Naj bo takšnih žurerskih izletov čim manj, naslednji dan namenite detoksikaciji in regeneraciji.

4. Pretirano nalivanje z vodo

Je tako nezdravo kot premalo pitja, saj s pogostim odvajanjem iz telesa odplaknete tudi snovi, ki jih potrebuje, kar povzroča izsušenost kože. Liter in pol na dan do dva litra sta čisto dovolj, če se niste čez dan izpostavljali telesnim naporom.

5. Uporaba napačne kreme

Ne glede na to, kaj pravijo reklame in katera krema se trenutno oglašuje kot najboljša, morate poiskati kremo, ki ustreza vašemu tipu kože, sicer niste storili nič. Če imate mastno kožo, ne potrebujete kreme, ki kožo dodatno hrani, ampak takšno, ki jo matira (točka T). Mešani tip kože potrebuje veliko vlage, suha koža pa neagresivne kreme, ki kožo hranijo in ji pomagajo zadrževati vlago.

6. Stiskanje mozoljev

Na kratko – tega se ne počne. Ne samo zaradi kože in njenega videza, ampak tudi zaradi psihičnega počutja. Stiskanje mozoljev vas vrne na raven najstnika z nečisto kožo, kar ne vpliva spodbudno na samozavest, še manj pa na videz. Višje poletne temperature so idealne za razvoj infekcij, poškodovana koža pa je še posebej občutljiva na sonce in se lahko zaceli tako, da na mestu, kjer je bila ranica, ostane temen madež.

7. Prepogost piling

Piling enkrat na dva tedna je čisto dovolj, da s svoje kože odstranite odmrle celice ter ji povrnete svežino in sijaj. Poleti si ga naredite zgolj zvečer, da si koža do jutra opomore, po pilingu pa jo nahranite z losjonom.

Ne spreglejte