Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Neža Mrevlje

Četrtek,
3. 3. 2016,
11.46

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

nakit čevlji

Četrtek, 3. 3. 2016, 11.46

6 let, 7 mesecev

Čevlji in zapestnice, zaradi katerih vas ne bodo spustili na letalo

Neža Mrevlje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Ameriški potnici, ki je bila na poti iz Baltimora v Washington, zaradi čevljev in zapestnic, ki posnemajo orožje, niso pustili na letalo.

Vsem, ki se sicer morda zdijo modni dodatki, ki spominjajo na orožje, dobra odločitev, to vsekakor ne velja za udeležbo v ameriškem letalskem potniškem prometu. To je okusila tudi ameriška potnica, ki se je na polet od Baltimora do Washingtona odpravila s prav posebnimi čevlji v ročni prtljagi in zapestnicami na roki.

Nakit, ki spominja na orožje Prav ta modna dodatka sta ji preprečila vstop na letalo, zaradi česar je morala svojo pot odložiti.

Potnico zaradi srebrnih čevljev z vrtoglavo peto, ki ponazarjajo strelno orožje, niso spustili čez varnostno kontrolo. Platforma obuvala je namreč posejana z naboji, takšni sta tudi zapestnici, ki sta imeli celo lažne naboje. Medtem ko so pete čevljev v obliki revolverja.

Modna municija ni za letalo Ob tej izkušnji je ameriška varnostna služba na letališčih TSA (Transport Security Administration) na svojem Twitter računu zapisala, da realistične replike strelnega orožja in nabojev na točkah varnostnih pregledov niso dovoljene.

V enem od svojih zapisov na omenjenem družbenem omrežju pa so za modno "municijo" tudi zapisali, da je odločitev za prihod na letališče ne prav idealna.

Trumpova piarovka prav tako z ogrlico iz nabojev Čevlji in zapestnici, ki posnemata orožje, pa nista edina modna dodatka, ki sta zaradi svoje vsebine in sporočila v zadnjem času povzročila širši odziv. Spomnimo se lahko piarovke republikanskega kandidata za ameriškega predsednika Donalda Trumpa Katrine Pierson, ki je decembra lani na ameriški televiziji CNN nastopila z ogrlico, sestavljeno iz posnetkov nabojev.

Ima izbira nakita posebno sporočilo? Kot so v objavi "12 norih stvari o Trumpovi piarovki Katarine Pierson" zapisali na spletni strani Alternet, je nakit za javni nastop izbrala v podporo ameriškega Nacionalnega združenja imetnikov strelnega orodja (NRA) in kot protest proti nadzoru nad orožjem. Na kritike pa se je odzvala, da gre pri nestrinjanju z njenimi modnimi dodatki za seksizem. "Sprejete so le ženske v kostumih in jaknah. In, okej, z uhani v obliki tamponov."

Na vprašanje poročevalca CNN Jima Sciutta, ki jo je prek Twitterja vprašal, če gre pri izbiri nakita za televizijski nastop za kakšno posebno sporočilo, pa je na primer odgovorila, da gre za pravo strelivo, izdelano v Teksasu. S tem pa za podporo lokalnega gospodarstva.

Ne spreglejte