SiolNET. Trendi Moda
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Borut Pahor z zrelo odločitvijo do sanjske države

3

termometer

Ob tem, ko je predsednik republike Borut Pahor podpisal odlok o razpustu državnega zbora in razpisu predčasnih volitev, smo mi preverili, kaj ob tem sporoča z barvami, ki jih nosi.

Kot se za predsednika države spodobi, je bil kljub temu, da se je na delovnem mestu znašel v nedeljo, oblečen v skladu s pravili oblačenja, a si je ob tem, tako kot vsak moški, privoščil svobodo pri izbiri kravate.

In prav ta kravata, ki v kombinaciji oblačil sklene celoto, lahko pove veliko o osebi, ki jo nosi. Barve imajo namreč veliko sporočilno vrednost, ki na okolico deluje predvsem na polju nezavednega. Kaj nam s svojo izbiro sporoča Borut Pahor? Predsednik nagovarja: Zaupajte mi Na kravati prevladuje modra barva, ki je postavljena za osnovo. Predstavlja zrelost, razum, visoke vrednote, avtoriteto, natančnost in, kar je v tem trenutku še posebej pomembno, sposobnost sanjati.

Barva ob podpisu odloka tako sporoča, da gre za trezno presojo, predsednik pa z njo nagovarja ljudstvo, naj mu zaupa pri odločitvi. Lahko smo optimistični Precej manj je na kravati drugih barv. Med njimi rdeče, ta kaže na moč in nesporno dominantnost v danem trenutku, ko ima le predsednik države moč, da odločitvi o razpustitvi parlamenta.

Kljub vsemu pa nam s kančkom rumene barve Pahor sporoča, da smo lahko kljub danim razmeram v državi še vedno povsem optimistični. To sporočilo še dodatno podkrepi manjša mera oranžne, ki napoveduje pozitivno prihodnost, hkrati pa simbolizira tudi delavnost in ustvarjalnost. Modra nas bo popeljala proti sanjam Po barvni analizi političnega dogajanja tako ne moremo dvomiti o tem, da se Sloveniji vendarle obeta svetla prihodnost, v kateri lahko upamo na čim več modro obarvanih kravat, ki bodo našo državo popeljale proti sanjam.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin