Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Ponedeljek,
30. 1. 2017,
4.04

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

Aleksandra Rose ulični stil moda blogerka vlogerka stil trend

Ponedeljek, 30. 1. 2017, 4.04

6 let, 7 mesecev

Ulični stil

Blogerka Aleksandra Rose: V modnem in lepotnem svetu žal primanjkuje humorja #UličniStil

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Aleksandra Rose | Foto Matej Leskovšek

Foto: Matej Leskovšek

Ulični stil Aleksandre Rose vsekakor izstopa iz množice preostalih blogerk. Takšen je tudi njen blog, ki nima konkurence, saj pravi, da je prav vsaka slovenska blogerka edinstvena na svoj način. "Vsaka je na svoj način posebna in za vsako se najde bralec."

"Priznam, da se na trenutke zazdi, kot da se med poplavo blogerk lahko kar hitro izgubiš, vendar vseeno menim, da smo si tako različne, da vsak najde osebo, s katero se lahko poistoveti, konkurence pa zaradi edinstvenosti vsakega bloga zares ni," na vprašanje, kako je biti blogerka v Sloveniji, odgovarja Aleksandra Rose.

Aleksandra je blogerka in vlogerka, ki se pri pisanju in snemanju ne omejuje zgolj na eno ali dve temi, recimo na modo in lepoto, temveč svoji kreativnosti pušča prosto pot. "Menim, da kategoriziranje preveč omejuje," pravi in dodaja:

Najraje izpostavljam svoje misli, dognanja in izkustva, seveda pa se na mojem blogu znajde tudi recenzija kakšnega lepotnega biserčka, ki me v vsakdanjem življenju navduši. Pišem po navdihu, redkokdaj imam pred pisanjem v glavi sestavljeno besedilo ali njegov potek, saj želim na svojem blogu ohraniti spontanost. Ta je po mojem mnenju ključna za iskren zapis.

Fotogalerija
1 / 15

Z drugimi se ne primerja, ampak jih občuduje

Drugih blogerk in "youtuberk" ne spremlja, da bi se z njimi primerjala, pravi, ampak iz užitka, kot sledilka.

"Zase lahko rečem, da sem zgovorna, imam močen značaj in neutrudljiv jezik. Sem glasna, neposredna, drzna, obenem pa obožujem humor, ki ga v modnem in lepotnem svetu žal primanjkuje. Sem preprosta in realna, z bralkami želim ohraniti prijateljski odnos, obenem pa poskrbeti, da jim vsak obisk mojega bloga nekoliko polepša dan in poskrbi za dodatno sprostitev ter navdih."

"Moje bralke so samozavestne ženske, ki jim inteligenca ter osebnostna in čustvena rast
pomenijo več kot nov par louboutink ter vsa MAC-ova kozmetika, si pa za sprostitev brez sramu
privoščijo kakšno urico v najbližji drogeriji ob občudovanju novosti, ki poskrbijo, da je iskrica v očeh še toliko bolj opazna." | Foto: Matej Leskovšek "Moje bralke so samozavestne ženske, ki jim inteligenca ter osebnostna in čustvena rast pomenijo več kot nov par louboutink ter vsa MAC-ova kozmetika, si pa za sprostitev brez sramu privoščijo kakšno urico v najbližji drogeriji ob občudovanju novosti, ki poskrbijo, da je iskrica v očeh še toliko bolj opazna." Foto: Matej Leskovšek

Blogerka je tudi režiserka, montažerka, model …

Kot nam je potrdilo že mnogo blogerk, je za urejanje in vodenje bloga potrebnih kar nekaj veščin. A najprej si je treba tega želeti ter biti strasten in discipliniran, nato pride vse drugo. Aleksandra je tako usvojila že kar nekaj veščin.

"Poleg bloganja tudi vlogam, kar pomeni, da moram poleg standardne veščine fotografije, poziranja, pisanja, urejanja html-kod ter komunikacije dobro poznati tudi urejanje in montiranje videov, kapacitete in zmožnosti kamere, programsko opremo, ki mi pomaga urejati zvok in sliko videa itd."

Za kakovostnim blogom je zagotovo veliko več dela, kot se zdi. Meni osebno prav učenje prinaša veselje in zagon za nadaljnji napredek ter ustvarjanje.

Biti blogerka pomeni deliti svoje izkušnje, misli in prepričanja, kot bi jih delila s svojim prijateljicami, pravi Aleksandra. | Foto: Matej Leskovšek Biti blogerka pomeni deliti svoje izkušnje, misli in prepričanja, kot bi jih delila s svojim prijateljicami, pravi Aleksandra. Foto: Matej Leskovšek

O svojem uličnem stilu:

"Naša namera ni vplivanje na bralke"

Zadnje čase tudi naše blogerke bolj iščejo slovenska podjetja, ki si želijo, da bi predstavljale njihove izdelke ali storitve. A Aleksandra pravi, da namen blogerk ni prepričevanje bralk v nakup izdelkov, ki jih predstavljajo na blogu.

"Biti blogerka v prvi vrsti pomeni deliti svoje izkušnje, misli in prepričanja, kot bi jih delila s svojim prijateljicami. Seveda se med bloganjem ponudijo tudi priložnosti za sodelovanja, tega sem vajena, menim pa, da sta za dobro sodelovanje potrebna razumevanje (naročnika in blogerke) ter kompromis."

Zaljubljena je v črnino, ki jo najraje popestri z neti. | Foto: Matej Leskovšek Zaljubljena je v črnino, ki jo najraje popestri z neti. Foto: Matej Leskovšek

Aleksandra je v preteklosti že zavrnila številna sodelovanja, ki se niso skladala z njenimi prepričanji in vizijo za blog, nekatera je bila primorana prekiniti naknadno. "Nemalokrat sem sodelovanje med preizkušanji (če govorimo o lepotnih izdelkih) opustila, saj mene osebno izdelki niso navdušili in posledično nisem videla smisla po izpostavljanju."

Dejstvo, da se delo blogerk vedno bolj ceni, jo navdušuje, a se zaveda, da je zelo pomembno, kako bodo blogerke te priložnosti sprejele in obrnile v prid svojim bralkam.

O tem, kdaj si sestavi opravo:

Aleksandra na hitro o:

... naj modnem kosu:
Zadnjih nekaj mesecev je moja favoritinja in stalna spremljevalka črna torbica znamke Fracomina z neti, ki poskrbijo za še nekoliko drznejši pridih klasičnemu dizajnu.

... dodatku, ki jo spremlja vsak dan:
Piercing v jeziku. Dolgoletna želja, ki mi jo je v začetku prejšnjega leta uspelo uresničiti.

... kosu, ki ga ne bi nikoli oblekla:
Se še spomnite obleke Lady Gaga, sestavljene iz mesa? No, dodajte k temu še krzno.

... tem, česa v modi ni nikoli preveč:
Inovativnosti.

... visokih petah ali čevljih brez pet:
Odvisno od priložnosti in razpoloženja.

... svoji modni ikoni:
Je nimam. Sledim sebi, svojemu počutju in svojemu notranjemu navdihu.


Vsak ponedeljek vam predstavljamo ulični stil znanih Slovencev in blogerjev. Spremljajte Trende in sledite uličnim trendom.


Save

Save

Ne spreglejte