Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Ponedeljek,
31. 10. 2016,
9.40

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15

Natisni članek

modna oblikovalka blogerka moda ulični stil modni dodatek turban Attitude by BSR Blanka Slak Rupnik

Ponedeljek, 31. 10. 2016, 9.40

6 let, 7 mesecev

Blanka Slak Rupnik, blogerka in oblikovalka, katere turbani so obnoreli ženske

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15
Blanka Slak Rupnik | Foto Matej Leskovšek

Foto: Matej Leskovšek

Na ljubljanskih, pa tudi drugih ulicah, se zadnje mesece pojavljajo zanimiva pokrivala, turbani, če smo natančni. Za obuditev tega trenda je po svoje kriva tudi modna oblikovalka in blogerka Blanka Slak Rupnik.

Vsako novo pokrivalo, ki ni kapa, je v hladnih mesecih dobrodošlo, vsaj za osvežitev osebnega stila in garderobe. Letos se v ospredje prebijajo turbani izpod kreativnih rok Blanke Slak Rupnik, ki je prve turbane s podpisom HatsByBSR v svet poslala decembra 2014.

Takrat se je rodil tudi njen modni blog Attitude by BSR, kjer redno objavlja zapise, modna razmišljanja in oprave. Njeno delo oblikovalke in stilistke je prepoznalo mnogo kreativnih umov in Blankina modna zgodba se je začela samo še vzpenjati.

Fotogalerija
1 / 14

Navdih išče v preteklosti

Njeni turbani so na voljo v spletni trgovini, pa tudi v modnih prodajalnah v Ljubljani, Mariboru in Portorožu, v Avstriji jih najdete na Dunaju (kjer Blanka tudi živi), pa v Nemčiji v Hamburgu, v Dubaju in New Yorku. Blanka obljublja, da jih bo kmalu poslala še v prodajalne na Hrvaško, v Rusijo in Italijo.

"Na moje veliko veselje in ponos so bili turbani predstavljeni že v kar nekaj dobrih modnih revijah ter zabeleženi na glavi marsikatere prelepe in markantne ženske," pravi Blanka in dodaja, da turbane kupujejo samozavestne in ekstravertirane ženske, ki se ne bojijo pozornosti z ulice.

Navdihe za nove modele večinoma najde na ulici, ob obisku galerij ter ob listanju starih, dobrih modnih biblij, pravi.

Ni dneva, ko bi bila samo mama, in ni dneva, ki bi bil posvečen samo delu

Na prvi pogled se ne zdi, da je Blanka mama, a ni samo to – Blanka je žena in mama trem otrokom. Pravi, da jo vprašanje, kako usklajuje kariero in materinstvo, povsem zmede, saj ne zna prav dobro odgovoriti nanj. "Najbrž je razlog v neizmerni ljubezni do obojega. Težko si predstavljam dan, ko sem samo in izključno mama, in absolutno si ne predstavljam dneva, ko se ukvarjam samo s poslom. Najboljša sinergija pride ravno zaradi prepletanja obojega."

Njen delovni dan je prepleten s sestanki, razvažanjem turbanov po butikih, kjer jih prodaja, snemanjem novih videov za blog ter druženjem s poslovnimi partnerji in drugimi ustvarjalci v želji po ustvarjanju nečesa novega in lepega.

Blankini najbolj zaželeni turbani: črni neoprenski turban v vseh različicah, takoj za njim zelo izstopajoči bleščeči ter poletno navdihnjen s črtami. | Foto: Attitude by BSR Blankini najbolj zaželeni turbani: črni neoprenski turban v vseh različicah, takoj za njim zelo izstopajoči bleščeči ter poletno navdihnjen s črtami. Foto: Attitude by BSR

Prej Ljubljana in Maribor, zdaj Dunaj. Nekoč New York?

Blanka je kreativno zorela v Ljubljani in Mariboru, zdaj pa že dve leti in pol živi in ustvarja na Dunaju. "Nad Dunajem sem preprosto navdušena. To je mesto, ki navduši z lepoto na vsakem kotičku, arhitekturo, umetnostjo in kakovostjo življenja. Za zdaj mi daje vse, kar potrebujem, da se ne bi preselila nikamor drugam."

A Ljubljana ima kot rodno mesto poseben prostor v njenem srcu. "Je mesto prve ljubezni, najlepših spominov na otroštvo, sicer pa enkratno mesto za počitek, obisk dobrih restavracij ter uživanje ob kavicah."

Modni Dunaj proti modni Ljubljani? "Ljubljana je veliko bolj modno odprta," meni Blanka. "Sploh ulični stil mladih je zelo pisan in živahen, vendar za razliko od Dunaja prevladujejo cenovno dostopnejše znamke, kot sta Zara, H&M … Stil na Dunaju pa je klasičen, rahlo nazadnjaški, vendar podprt z veliko dobrimi, ustaljenimi, luksuznimi znamkami."

V prihodnosti si želi z družino živeti v New Yorku. "Bil bi idealen za čez deset ali petnajst let."

Blanka na hitro o ...:

... naj modnem kosu: Turban HatsByBSR.

... dodatku, ki jo spremlja vsak dan: Turban HatsByBSR.

... kosu, ki ga ne bi nikoli oblekla: Obula Crocsov.

... tem, česa v modi ni nikoli preveč: Dobrih modnih dodatkov.

... izbiri med visokimi petami ali čevlji brez pete: Oboje.

... svoji modni ikoni: Trenutno Christine Centenera.


Vsak ponedeljek vam bomo predstavljali ulični stil znanih Slovencev in blogerjev. Spremljajte Trende in sledite uličnim trendom.


Ne spreglejte