SiolNET. Trendi Kultura
0,42

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Predsednica republike Pirc Musarjeva sprejela Prešernove nagrajence na gradu Brdu

0,42

termometer

Nataša Pirc Musar |  | Foto: Twitter/Nataša Pirc Musar
Foto: Twitter/Nataša Pirc Musar

Predsednica republike Nataša Pirc Musar je na gradu Brdo sprejela letošnje Prešernove nagrajence. Ob tem je poudarila, da so njihova dela tista, ki nas bogatijo, nam lepšajo dneve in nam hkrati ponujajo tudi razmislek.

Na gradu Brdo je predsednica priredila slovesno kosilo v čast Prešernovima nagrajencema Emi Kugler in Hermanu Gvardjančiču ter nagrajencem Prešernovega sklada Dušanu Jelinčiču, Dragu Ivanuši, Alexandru Gadžijevu, Nikolaju Beeru, Matevžu Luzarju ter Roku Žnidaršiču, Jerneji Fisher Knap in Samu Mlakarju iz arhitekturnega ateljeja Medprostor.

Ob tem je izpostavila, da so doprinesli kulturi tisto, kar mora ceniti vsak narod. "Ni naroda brez kulture in kultura je tista punčica našega očesa, ki jo je treba spoštovati, negovati, predvsem pa ceniti," je dejala Pirc Musarjeva. "Kultura je orodje za lepši jutri," je še dodala.

Predsednik upravnega odbora Prešernovega sklada Jožef Muhovič pa je ob tej priložnosti med drugim povedal, da je umetnost zgostitev človekove potrebe, da intenzivno doživi svet v sebi in sebe v svetu.

Dopoldne je garda Slovenske vojske v imenu predsednice položila venec k spomeniku Franceta Prešerna na Prešernovem trgu v Ljubljani.

Robert Golob (zajem zaslona) Novice Premier Golob ob kulturnem prazniku: Srčika kulture je v solidarnosti in delu za skupnost Katarina Benčerk, Zoran Janković Trendi Od Katarine Benček do Zorana Jankovića: kaj berejo znane Slovenke in Slovenci Prešernovi nagrajenci Trendi Po koncu proslave na oder prišla Svetlana Makarovič

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin