SiolNET. Trendi Kultura
0,26

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Po 80 letih končno potrjeno: Batmanov Robin je biseksualec

0,26

termometer

Batman in Robin
Najslavnejša v filmskih vlogah Batmana in Robina sta bila George Clooney in Chris O'Donnell v filmu Batman in Robin iz leta 1997. Foto: IMDb

V najnovejši, šesti izdaji stripa Batman: Urban Legends se zvesti spremljevalec superjunaka Robin razkrije kot pripadnik LGBTQ+ skupnosti, natančneje kot biseksualec.

Oboževalci Batmana in Robina so po več kot 80 letih, odkar je bil lik Robina predstavljen bralcem, in po več desetletjih namigovanj na homoerotični podton v njunem odnosu, le dobili potrditev: Robin je biseksualec.

Na koncu aktualne številke stripa Batman: Urban Legends je Tim Drake, fant, ki se spremeni v superjunaka Robina, prikazan, ko sprejme povabilo na zmenek prijatelja Bernarda, ki ga je tik pred tem, še v superjunaški opravi, rešil pred hudobcem.

Tim Drake ob tem razmišlja o občutenju pripadnosti: "Ljudje so me vselej spraševali, kaj si želim. A tega nisem znal ubesediti. Karkoli je bilo. Vselej se je zdelo nedosegljivo. Vse do zdaj. Do prav zdaj."

Robin se še išče

Avtorica besedila nove izdaje Meghan Fitzmartin je za Polygon sicer dejala, da si s tem ni želela dokončno opredeliti Drakeove seksualnosti, saj je bil junak že prikazan na zmenku s superjunakinjo Spoiler oziroma z njeno vsakdanjo različico, Stephanie Brown.

Fitzmartin se je želela s to gesto bolj dotakniti teme, da je seksualnost kot popotovanje. "Naj bo jasno. Njegova čustva do Stephanie so bila stoodstotno resnična, tako kot so njegova čustva do Bernarda. Tim se še išče. In zaenkrat še nima pravih besed za vse to," je še pojasnila.

Kritik Glen Weldon je dejal, da poteza ni presenečenje, kvečjemu prijeten razvoj dogajanja. Spomnil je, da so bila odnosu med Robinom in Batmanov posvečena že cela poglavja, a vendarle se je tudi njemu zdel pomemben trenutek, da se je Robin soočil s svojo seksualnostjo v šesti številki stripa Batman: Urban Legends.

Drake je eden najaktualnejših stripovskih junakov, ki so jim pripisali pripadnost LGBTQ+ skupnosti. Pred njim so njen del postali tudi Batwoman, Harley Quinn, Poison Ivy, poročeni par Midnighter in Apollo ter Stotnik Amerika, še piše The Guardian.

Batman, Ben Affleck Trendi Ben Affleck ne bo več Batman, zdaj hočejo mlajšega igralca #video Batman Trendi Slavni igralec na snemanju novega Batmana povsem neprepoznaven #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin