Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
5. 7. 2015,
10.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ana Desetnica festival

Nedelja, 5. 7. 2015, 10.25

8 let

Ko se v prestolnici ustavi Ana Desetnica (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Gostovanje letošnjega 18. Mednarodnega festivala uličnega gledališča v prestolnici se je začelo s predstavo gledališča Ane Monro. Večdnevno dogajanje se je zdaj preselilo v Maribor.

Mednarodni festival uličnega gledališča Ana Desetnica, ki poteka v organizaciji Gledališča Ane Monro, bo do 8. julija potekal v 13 slovenskih mestih, letos prvič v Škofji Loki, Radovljici in Kočevju.

Ana Desetnica, ki letos praznuje 18. rojstni dan, je svojo pot po slovenskih krajih začela 24. junija v Sežani in Kranju. Festival ima v vsakem mestu svojo podobo, organizatorja in idejo.

Namesto vsakoletnega piknika na obrobju Ljubljane se je gledališče Ane Monroe letos odločilo za festivalsko središče, ki je v Miklošičevem parku živelo ves čas ljubljanskega dela festivala oziroma med 1. in 4. julijem.

Predstave in druge vragolije Ane Desetnice so si Ljubljančani in obiskovalci lahko ogledali na Čevljarskem mostu, Trgu francoske revolucije, ploščadi pri Cankarjevem domu, na Mestnem in Prešernovem trgu, Stritarjevi ulici, Mesarskem mostu in na Petkovškovem nabrežju.

Miklošičev park je letos festivalsko središče za vse privržence ulične gledališke umetnosti. Takole pa so gledalci lahko spremljali vrvohodca pri njegovem podvigu.

To bo živelo ves čas ljubljanskega dela festivala. Poleg festivalskih predstav so organizatorji napovedali tudi pester spremljevalni program.

V sklopu festivala bodo po Sloveniji gostili 36 skupin iz 14 držav, med katerimi so med drugim poljski Teatr Biuro Podrozy, ki se bo predstavil z dvema ognjenima spektakloma Carmen Funebre in Macbeth, ter poljski dvojec Scena C, ki bo poskrbel za interaktivno predstavo v slogu risanke A je to.

Ponovno so se na festival vrnili t. i. Edinstveni trije oziroma belgijsko-nemška klovnovska zasedba The Primitives.

Ne spreglejte