Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 10. 2021,
10.36

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,96

10

Natisni članek

Michelin Michelinove zvezdice Vila Podvin

Sobota, 16. 10. 2021, 10.36

2 leti, 6 mesecev

Z Michelinovo zvezdico nagrajena ekipa zapušča Podvin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,96

10

Vila Podvin | Foto STA

Foto: STA

Ekipa kuharskega mojstra Uroša Štefelina, ki se od lani ponaša z Michelinovo zvezdico, bo zapustila Vilo Podvin, saj ni našla skupnega jezika z novim lastnikom objekta. Svoje delo bo nadaljevala v hotelu in restavraciji Linhart v Radovljici.

Uroš Štefelin in njegova poslovna partnerica Marcela Klofutar sta zgodbo Vile Podvin ustvarjala od leta 2013. Pred kratkim pa sta propadajoči grad Podvin in njegovo nekdanjo konjušnico, v kateri je od leta 1968 urejena restavracija, dobila nove lastnike. Čeprav sta se za nakup zanimala tudi Štefelin in Klofutarjeva, je Zavarovalnica Triglav posestvo Podvin prodala drugim investitorjem.

Lastnik gradu je HGP Grad, ki že vrsto let opuščeni grad namerava spremeniti v butični hotel in ob njem urediti še od 60 do 70 apartmajev, za kar bo potrebna sprememba občinskih prostorskih aktov. Radovljiška občina je tako spomladi na pobudo investitorja začela postopek priprave sprememb in dopolnitev prostorskega reda za območje gradu.

Grad Podvin
Trendi Gorenjski grad, kjer so pisali slovensko ustavo, danes propada #video #foto

Lastnik Vile Podvin je podjetje HGP Rest v večinski lasti Otmarja Zorna, ki je pred nekaj leti kupil tudi nekdanji hotel Jelovica na Bledu in ga prenovil v Hotel Bled Rose.

Kot je za STA povedala Marcela Klofutar, se jim z novim lastnikom Vile Podvin ni uspelo dogovoriti za nadaljnje sodelovanje. Zato so ta mesec sklenili, da se ekipa Vile Podvin s 1. decembrom seli v staro mestno jedro Radovljice, in sicer v hotel Linhart, ki sta ga s Štefelinom kupila februarja 2020 kot rezervni načrt po neuspeli ponudbi za nakup Vile Podvin.

Kuharski mojster Uroš Štefelin bo odslej ustvarjal v Radovljici. | Foto: Mediaspeed Kuharski mojster Uroš Štefelin bo odslej ustvarjal v Radovljici. Foto: Mediaspeed

V hotelu Linhart, ki deluje v povsem prenovljeni stavbi iz 17. stoletja, sta že lani uredila tudi bistro, ki ga bosta zdaj preuredila v restavracijo, bo pa v njej manj prostora kot v Vili Podvin. Za zdaj še ni jasno, ali bo restavracija obdržala Michelinovo zvezdico ali pa si jo bo morala znova priboriti, praviloma pa se pri selitvi kuharja iz restavracije zgodi, da mu Michelinov vodnik odvzame vse nagrade in oznake.

Preberite še:

Michelin Slovenija 2021
Trendi Slovenija bogatejša za novo Michelinovo zvezdico #video
Ne spreglejte