Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 5. 2021,
7.00

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Agragold

Video: Gal Ancelj

Foto: Uroš Majerle in Jan Lukanović

Natisni članek

piškoti recept Posladkaj si življenje advertorial AGRAGOLD

Četrtek, 6. 5. 2021, 7.00

2 meseca

Večna klasika, ki preprosto očara – sočne breskvice za začetnike #recept

Vsebino omogoča Agragold

Video: Gal Ancelj

Foto: Uroš Majerle in Jan Lukanović

Agragold Breskvice

Breskvice so večna klasika, ki nas še nikoli niso razočarale, saj so sočne, lepe na pogled in jih imamo radi na vseh družinskih praznovanjih, porokah, obletnicah in tudi kar tako, na prvem spomladanskem pikniku.

Medtem ko nas pomlad še malce preizkuša in se sramežljivo skriva za oblaki in dežjem, si jo lahko pričaramo s pecivom, ki nam bo takoj privabilo nasmeh na ustnice.

Ko boste letos pripravljali prvo družinsko pojedino na prostem, poskrbite, da boste gostom ponudili sočne breskvice, ki jih boste po našem receptu pripravili vsaj kakšen dan prej. Kdor se priprave breskvic še ni lotil, naj ga potolažimo. Recept je dovolj preprost, da ga bodo obvladali tudi začetniki peke piškotov.

Za popoln uspeh potrebujete kakovostne sestavine, osnovne spretnosti oblikovanja piškotov in nekaj potrpežljivosti, saj se morajo piškotki vmes malce sušiti in ohlajati. Povrh pa seveda sladkor vrhunske kakovosti, ki zaokroži vse okuse v tem klasičnem drobnem pecivu.

VIDEORECEPT:

Recept za sočne breskvice

Testo:

2 jajci
250 g mletega sladkorja AGRAGOLD
250 g margarine za peko
750 g moke TIP 400
2,5 dl sladke smetane
1 pecilni prašek
1 vaniljev sladkor
 
Margarino za peko stopimo. | Foto: Margarino za peko stopimo.

Nadev:

piškotne drobtine
5–10 g mletih orehov
2 žlici čokolade v prahu
5 dag masla
žlica ruma
1 vaniljev sladkor
nekaj žlic marmelade

Za oblikovanje:

120 g stopljenega masla
barve za živila: hruška, jagoda
6 dl jabolčnega soka
kristalni sladkor AGRAGOLD

Izdelava piškotov:

Ne smemo delati prevelikih kroglic, ker piškotki malce narastejo in bodo breskvice prevelike. | Foto: Ne smemo delati prevelikih kroglic, ker piškotki malce narastejo in bodo breskvice prevelike.

Jajca in sladkor penasto zmešamo. Dodamo stopljeno margarino in smetano ter zmešamo. Dodamo moko, pecilni prašek in vaniljev sladkor.

Zgnetemo testo in ga zavijemo v folijo ter damo v hladilnik, kjer naj počiva vsaj eno uro, sicer se bo testo drobilo.

Iz testa oblikujemo kroglice v velikosti majhnega oreha.

Pečemo 18 minut pri 180 stopinjah Celzija.

Ko so piškotki pečeni, v še tople z majhnim nožkom izdolbemo luknjice. Piškotne drobtine shranimo v skledo za nadev.

Izdelava nadeva:

Z nadevom namažemo po dva piškotka. | Foto: Z nadevom namažemo po dva piškotka.

Piškotne drobtine v skledi zmešamo z orehi, čokolado in kristalnim sladkorjem. Dodamo malce masla, žlico ruma, vaniljev sladkor in toliko marmelade, da bo nadev lepo mazljiv.

Za izdelavo breskvic po dva piškotka napolnimo z nadevom in ju sestavimo v breskvice. Položimo jih na krožnik ali mrežico ter namešamo barve.

Oblikovanje:

Na koncu vas čaka še malce umetniškega ustvarjanja. | Foto: Na koncu vas čaka še malce umetniškega ustvarjanja.

Barve po kapljicah vmešamo v sok. Za naš recept smo uporabili arome jagod in hrušk, lahko pa vzamete tudi druga tekoča barvila za živila. Za vsako barvo uporabimo svoj lonček.

Breskvice pomakamo v barve – en del v rumeno barvo, drug del v rdečo. Polagamo jih na mrežico ali papirnate serviete, da se barve posušijo.

Posušene breskvice s čopičem premažemo z maslom in jih povaljamo v kristalnem sladkorju AGRAGOLD.

Pri oblikovanju lahko delo prepustimo tudi najmlajšim članom družine, saj bodo uživali v barvanju in sladkanju piškotov.

Breskvice kot čudovito darilce

breskvice piškoti | Foto:

Tako čudoviti piškotki so kot nalašč za prelepo darilce, ki ga lahko ob koncu druženja podarite svojim gostom. Po tri breskvice položite v lično škatlico, lahko tudi papirnato vrečko in okrasite s pomladnimi motivi, tako bo darilo nared.

darilce | Foto:

Posladkajmo si življenje s svojim najljubšim sladkorjem

Sladkor je v preteklosti nosil ime belo zlato, zdaj se imenuje AGRAGOLD.

Agragold Breskvice | Foto: AGRAGOLD ponuja različne vrste sladkorja, s katerimi je ustvarjanje v kuhinji pravi užitek. Vsi pomembni trenutki v našem življenju so tako ali drugače povezani s sladkorjem. Družinska rojstnodnevna praznovanja, tradicionalni prazniki, obletnice in druga slavja ter povsem vsakdanji trenutki, ko si privoščimo skodelico kave s kocko sladkorja – vsi ti spomini imajo eno skupno točko, in to je sladkor v najrazličnejših oblikah.

  • Beli sladkor AGRAGOLD ima zelo nežno granulacijo in se zato pri pripravi najrazličnejših sladic hitro stopi ter vam zagotovi popoln uspeh.
  • Sladkor v prahu AGRAGOLD bo zaradi svoje mehke strukture pričaral še slajše trenutke. Drobno mleti kristali sladkorja so lahko topljivi in se odlično mešajo s testom, kremami, glazuro in preostalimi sestavinami pri pripravi različnih sladic. Idealen je za posipanje gotovih tort in peciv.
  • Rjavi sladkor AGRAGOLD sladicam doda očarljivo aromo, ki malce spominja na karamelo. Če nam je zelo všeč, lahko z njim nadomestimo beli kristalni sladkor.
AGragold Šarlota
Trendi Njeno veličanstvo: šarlota z jagodami
Agragold_kremšnita
Trendi Bolj enostavno ne gre: kremna rezina v kozarcu #recept
Ne spreglejte