SiolNET. Trendi Kulinarika
1,64

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Velenju priredili nenavadno večerjo 160 metrov pod zemljo #foto

1,64

termometer

Muzej premogovništva, večerja
Foto: Aljoša Videtič

V Šaleški dolini želijo obiskovalce v rudniške globine privabiti tudi s kulinaričnimi dogodki.

V Velenju so v četrtek priredili prav poseben dogodek - večerjo z glasbeno-gledališkim spektaklom, ki se je zgodila 160 metrov pod zemljo, v velenjskem Muzeju premogovništva. "Slovenska turistična organizacija Slovenijo pozicionira kot zeleno, aktivno in zdravo destinacijo za petzvezdična doživetja, tem aktivnostim pa smo se pridružili tudi mi," so v Zavodu za turizem Šaleške doline pojasnili odločitev za samosvoj dogodek.

Muzej premogovništva, večerja Foto: Aljoša Videtič

Kaj se je dogajalo? Goste so v jamo spustili z najstarejšim delujočim dvigalom v Sloveniji, 160 metrov pod zemljo. Tam so jih sredi surovega industrijskega okolja pričakale svečano pripravljene mize, kjer so jim postregli večerjo izpod prstov kuharskega mojstra Igorja Stankoviča iz velenjske Vile Herberstein.

Muzej premogovništva, večerja Foto: Aljoša Videtič

Med posameznimi jedmi so se gostje prelevili v gledalce, z utrinki iz svoje glasbeno-gledališke predstave TESLA je namreč nastopil vsestranski glasbenik in fizik Janez Dovč, ki je predstavo zasnoval kot poklon izumitelju Nikoli Tesli.

Muzej premogovništva, večerja Foto: Aljoša Videtič

Celotno dogajanje se je zaključilo z vožnjo s podzemnim vlakcem in dvigom obiskovalcev na površje, v šaleškem turističnem zavodu pa so obljubili, da tovrsten dogodek zagotovo ni bil zadnji.

Preberite še:

Vila Planinka, Marjan Batagelj Trendi Batagelj nam je razkazal svoj novi prestižni hotel na Jezerskem #foto #video potica Novice Gastronomija postaja vedno bolj pomemben turistični produkt #video Bled, labod Trendi Slovenija, edinstvena destinacija? Tuji turisti se ne strinjajo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 98
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin