SiolNET. Trendi Potovanja
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Batagelj nam je razkazal svoj novi prestižni hotel na Jezerskem #foto #video

10

termometer

Slovenija bo bogatejša za še en hotel s petimi zvezdicami, prihodnji teden ga odpirajo na Jezerskem, mi pa smo v prestižno notranjost pokukali že zdaj.

"To je bil eden mojih najtežjih projektov do zdaj," je o Vili Planinka, butičnem petzvezdičnem hotelu, dejal Marjan Batagelj, prvi mož Postojnske jame, ki svoj turistični posel zdaj širi tudi na Jezersko. "O Sloveniji se veliko govori kot o butični petzvezdični destinaciji, toda ko smo se tega projekta lotili, se nismo imeli po čem zgledovati," je pojasnil.

Marjan Batagelj na Jezerskem odpira butični hotel s petimi zvezdicami. Marjan Batagelj na Jezerskem odpira butični hotel s petimi zvezdicami. Foto: Ana Kovač

Batagelj pa je prepričan, da je z Vilo Planinka ustvaril prav to - butično destinacijo za najzahtevnejše goste. Tudi zato, ker je šlo za veliko investicijo, ocenjuje, da je v prenovo nekdanjega samskega doma vložil od 3,5 do 3,7 milijona evrov.

Prvi hotel Planinka je pogorel, nato so na tem mestu zgradili stavbo, ki jo je Batagelj popolnoma prenovil. Prvi hotel Planinka je pogorel, nato so na tem mestu zgradili stavbo, ki jo je Batagelj popolnoma prenovil. Foto: Ana Kovač

"Ta vila me je privlačila od nekdaj, tudi zato, ker je pred njo ena najmočnejših energetskih točk v Sloveniji, za zgradbo so še tri. Verjetno naju je zato z ženo vedno vleklo sem," je postojnski podjetnik pohvalil Jezersko, ki mu pravi kar slovenski Davos: "Za to sta dva razloga. Prvič, tukaj je neverjetno lepo, in drugič, tukaj je najčistejši zrak v Sloveniji. Da ne omenjam zvezdnatega neba, ki postane še posebej izrazito po 23. uri, ko na Jezerskem ugasnejo javno razsvetljavo."

Jezersko Sportal Idilična slovenska vasica s pomembnim korakom do pozitivne promocije

Zdaj Planinka sije v popolnoma novi, nedvomno prestižni luči. Pri arhitekturi so se držali vodila, da se mora zgradba čim bolj zliti z naravo. To bo z leti vse bolj držalo, saj bo macesnov les, ki so ga uporabili v zunanjosti, posivel.

Zunanjost hotela:

1 / 7
2 / 7
3 / 7
4 / 7
5 / 7
6 / 7
7 / 7

Tudi notranjost je zaznamovana z lesom in drugimi naravnimi materiali lokalnega izvora, na primer glinenimi stenskimi ometi, pohištvo je izdelano po meri, veliko kosov je recikliranih, da bi s tem potrdili trajnostno usmerjenost hotela.

Vila Planinka, Marjan Batagelj Foto: Ana Kovač

"Želimo biti hotel z nič odpadki," je zatrdil Batagelj, "zato tudi pričakujemo, da jih gostje ne prinašajo s seboj ali pa da jih ob koncu obiska odnesejo. Tudi vsi dobavitelji so morali sprejeti, da bodo, če nekaj pripeljejo v embalaži, to embalažo tudi odpeljali."

Vila Planinka, Marjan Batagelj Foto: Ana Kovač

Vila Planinka ima 23 sob in niti dve nista enaki, vsaka je zasnovana in opremljena po svoje, vsaka pa ob številki nosi tudi živalsko ali rastlinsko ime - od Srne in Polhka do Avriklja. Cene so kategoriji hotela primerne, "otvoritvene so od 200 do 400 evrov, v sezoni bo treba odšteti 600 na noč", je povedal Batagelj. Kot je pojasnil, to ni le cena prenočitve in hrane, ampak gost s sobo dobi tudi popolno doživetje. "Ob prihodu vsakemu gostu izdelamo popoln program, kaj bo pri nas počel, pa naj bo to rekreacija ali delavnica ročnih spretnosti."

Vila Planinka, Marjan Batagelj Foto: Ana Kovač

Vila Planinka, Marjan Batagelj Foto: Ana Kovač

Vila Planinka, Marjan Batagelj Foto: Ana Kovač

Vila Planinka, Marjan Batagelj Foto: Ana Kovač

Na vsakem koraku poudarjajo domačnost, zaradi česar je zabrisana tudi meja med recepcijo, jedilnico in drugimi skupnimi prostori. Želijo, da pritličje hotela deluje kot dnevna soba, "zato se bo tukaj tudi hodilo v copatah, ne čevljih".

V Vili Planinka bo gostovala tudi glavna nagrajenka akcije Naj planinska koča - to junija letos prirejamo že petič.

Da bi se gostje kar se da sprostili, so tehnologijo zmanjšali na minimum, v sobah ni brezžičnega interneta (razen če to gost izrecno zahteva), tudi ključi so klasični, ne v obliki kartic, prav tako ni klimatskih naprav. Ni klimatskih naprav? "Saj imamo najboljšo, naravno klimo izpod Grintovca in Kočne," je prepričan Batagelj.

Vila Planinka, Marjan Batagelj Foto: Ana Kovač

Vila Planinka, Marjan Batagelj Foto: Ana Kovač

Vila Planinka, Marjan Batagelj Foto: Ana Kovač

Edini tehnološki kompromis, ki so ga sprejeli, je dvigalo, ki je, pozor, prvo in edino na Jezerskem. "Sicer pa bolj priporočamo hojo po stopnicah, je bolj zdrava," je v smehu pripomnil Batagelj.

V sklopu hotela je tudi manjši wellness. V sklopu hotela je tudi manjši wellness. Foto: Ana Kovač

Vila Planinka, Marjan Batagelj Foto: Ana Kovač

Jezersko je imelo pred drugo svetovno vojno več prenočitvenih kapacitet kot Bled, slovelo je kot klimatsko zdravilišče, tukaj je bila tudi očesna klinika, nato pa je z vzpostavitvijo jugoslovansko-avstrijske meje, ki je s seboj prinesla precej vojske in policije, turizem začel zamirati. Po drugi strani je Jezersko prav zato ostalo neokrnjen biser, je prepričan Batagelj, to pa je največji prestiž, ki ga lahko ponudijo gostom.

Vila Planinka, Marjan Batagelj Foto: Ana Kovač

"Tukaj se ljudje sploh niso zavedali, kako so ohranili naravo," je dejal podjetnik, ki so ga ti kraji povsem prevzeli, "zdaj pa si predstavljajte nekoga, ki iz Londona prileti na brniško letališče in je v pol ure pri nas, v povsem drugem svetu. To je tisto, kar si predstavljam pod pojmom butičnost."

Preberite še:

Postojnska jama 38-milijonti obiskovalec Novice Najboljše leto v zgodovini turističnega obiska Postojnske jame Hotel Intercontinental Ljubljana Posel danes Lastnik najdražjega hotela v Ljubljani napoveduje gradnjo novega Korta Katarina, Villa Katarina, Pelješac Trendi Odprli enega najbolj luksuznih hotelov na Hrvaškem

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1889
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin