SiolNET. Trendi Kulinarika
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenia Vodka: Američani so jo sprejeli, jo bodo tudi Slovenci?

3

termometer

O njej se že dolgo govori, le redko komu pa jo je uspelo poskusiti. Slovenia Vodka je namreč že od začetka letošnjega leta na voljo Američanom, na slovenski trg pa prihaja zdaj.

Slovenia Vodka je izdelana iz destilata pšenice, ki pa mu je dodana ajda – ta vodki daje posebno mehkobo, skupaj z vodo izpod Kamniško–Savinjskih Alp pa tudi slovenski podpis. Zamisel pa je pravzaprav prišla iz ZDA. Priznani ameriški kuhar Peter X. Kelly, navdušenec nad Slovenijo, njeno kulinariko in proizvodi, ki v svojih restavracijah uporablja tudi Kocbekovo bučno olje, piransko sol in streže slovenska vina, si je namreč zaželel še slovensko vodko.

Ajdo kot sestavino je predlagal etnolog dr. Janez Bogataj, partnerja, ki bi zamisel udejanil, pa so našli v Fructalu. Rdečo nit so nadaljevali tudi z embalažo, ki so jo izdelali v Steklarni Hrastnik.

Nad ajdovo vodko sta navdušena tudi znani igralec Bill Murray in baletnik Mihajl Barišnikov, sicer Kellyjeva družabnika v podjetju Good Voda LLC, ki je skupaj s Fructalom nosilec projekta Slovenia Vodka, oba pa sta nastopila tudi v oglasih zanjo.

Slovenia Vodka je sicer od začetka prodaje na ameriškem trgu prehodila uspešno pot in prejela nekaj mednarodnih priznanj: zlato medaljo na tekmovanju San Francisco World Spirits Competition, priporočilo na izzivu 2013 Ultimate Beverage, dvojno zlato medaljo na tekmovanju Fifty Best Imported Vodkas, zlato medaljo na tekmovanju New York World Wine & Spirits Competition, na dogodku SIP 2013, kjer nagrade podeljujejo potrošniki, pa je prejela zlato medaljo za okus in platinasto medaljo za embalažo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin