Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 6. 2015,
16.59

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

tekmovanje testenine Barilla

Ponedeljek, 22. 6. 2015, 16.59

6 let, 6 mesecev

Slovenec zablestel na svetovnem prvenstvu v pripravi testenin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pretekli konec tedna so v Parmi priredili svetovno prvenstvo v pripravi testenin, na katerem se je ob bok svetovnim mojstrom postavil tudi slovenski kuhar.

Letošnje svetovno prvenstvo v pripravi testenin, četrto zapovrstjo, je bilo prav posebno. Tekmovanja, ki poteka pod pokroviteljstvom znanega italijanskega proizvajalca testenin Barilla, se je udeležil tudi Slovenec in dosegel zavidanja vreden rezultat.

Slovenijo so predstavljali vonji Krasa in okusi morja S še 20 kuharskimi mojstri z vsega sveta se je za naziv svetovnega prvaka v pripravi testenin boril Matjaž Cotič, vodja kuhinje v ljubljanski Gostilni dela, sicer pa tudi nekdanji član slovenske kuharske reprezentance. Na tekmovanju se je predstavil z vonji Krasa in okusi morja, kot je poimenoval svojo jed. Gre za trofe z gamberi, kraško slanino, kravjo in kozjo albuminsko skuto ter grahovo omako, ki so mu prinesli uvrstitev v petkov veliki finale oziroma "final four", v katerem se je pomeril s še tremi mojstri.

Jed, s katero se je slovenski kuhar predstavil v Parmi:

S kuharjema iz Francije in Dubaja si je razdelil drugo mesto Naziv najboljšega je sicer odnesel Italijan Daniel Evangelista, a nič za to, Cotič je pristal tik za njim, drugo mesto si je razdelil z Vittoriom Beltramellijem iz Francije in Oscarjem Ivanom Sanchezom iz Dubaja. "Na dozdajšnjih prvenstvih so bila mesta jasno določena, kuharje so razvrstili na drugo, tretje in četrto mesto. Letos pa so nam dejali, da smo vsi dobili tako visoko število točk, da bi nas bilo krivično razvrščati. Obveljalo je, da smo si enakovredni," je pojasnil Cotič.

"Tekmoval sem s kulinarično špico" Z uvrstitvijo je več kot zadovoljen. "Tega se ne da kupiti," je dejal. "Tekmoval sem s kulinarično špico. Zmagovalec dela v hotelski verigi s 154 hoteli, prav tako v prestižnem hotelu dela kuhar iz Dubaja, ki je dosegel enako uvrstitev kot jaz, medtem pa Beltramelli iz Pariza dela v restavraciji, kjer so nogometaši kluba PSG redni gosti. Potem pa sem tukaj še jaz, Matjaž Cotič, iz Gostilne dela," se je zadovoljno zasmejal kuhar, ki je že nazaj v Sloveniji, kjer so ga kolegi na Poljanski cesti v Ljubljani sprejeli z navdušenjem, predvsem pa kot zmagovalca.

Ne spreglejte