SiolNET. Trendi Kulinarika
Vsebino omogoča Oljarna Jeruzalem SAT iz središča ob Dravi
  • Messenger
  • Messenger

Slastno in otročje lahko: kruh, ki ga boste hoteli imeti vsak dan na mizi

Vsebino omogoča Oljarna Jeruzalem SAT iz središča ob Dravi

Najbolj vsakodnevno živilo, pa vendar tako slastno, da ga ne bi zamenjali za nobeno drugo stvar na svetu – njegovo visočanstvo kruh.

kruh bučno olje SAT

Z njim si postrežemo zjutraj za zajtrk, prija nam za malico, če smo zelo lačni, je primeren tudi ob različnih enolončnicah za kosilo, večerja pa tako ali tako ne sme biti brez koščka svežega kruha.

Ko se potepamo po svetu in preizkušamo najrazličnejše gurmanske specialitete različnih dežel, nam po določenem času misli vedno bolj začnejo uhajati k domačemu kruhu, ki smo ga kupili v lokalni pekarni ali svežega pripravili doma.

Posneto v Salonu pohištva Bolton. Posneto v Salonu pohištva Bolton.

Za dober kruh najprej potrebujemo preizkušen recept. Nekaj izkušenj je dobrodošlih, a brez skrbi. S pravimi sestavinami je tudi peka kruha lahko otročje lahka, predvsem pa zabavna, saj se je lahko lotimo z najmlajšimi, ki nam pomagajo pri gnetenju. Naj tudi oni spoznajo starodavno umetnost peke kruha, ki bo vedno aktualna.

Predstavljamo recept za kruh, s katerim lahko postrežemo tudi za veliko noč, ko imamo na mizi malce boljše dobrote, da se poklonimo prazniku in da zbrani družini postrežemo res z najboljšim.

POSTOPEK PRIPRAVE KRUHA Z BUČNIM OLJEM IN SEMENI:

Skrivnost res vrhunskega kruha so nekaj kapljic odličnega štajersko-prekmurskega bučnega olja iz Oljarne Jeruzalem SAT iz Središča ob Dravi, ki prispeva svoj bogati okus, ter bučna semena, ki mu dodajo kanček hrustljavosti.

Pojedine s kruhom, ki ga bomo pripravili z bučnim oljem in bučnimi semeni, ne bomo pozabili, pravzaprav bo ta kruh gotov postal ena od naših najbolj priljubljenih vrst kruha.

Domači kruh z bučnim oljem in bučnimi semeni

kruh bučno olje SAT Čas priprave: 2 uri, z vzhajanjem in peko.

Sestavine:

1 kg moke za domači kruh
1 kocka kvasa (42 g)
zvrhana žlička soli
2 dl vode
2-3 žlice bučnega olja
2 pesti bučnih semen za testo
1 pest semen za posipanje

 

Postopek:

Moko presejemo v skledo, na sredini naredimo jamico, vanjo nadrobimo kvas in ga prelijemo s toplo vode. Rahlo premešamo in pustimo, da kvasec vzhaja.

Preden začnemo gnesti, po robu dodamo sol in vodo po potrebi. Bučno olje lahko dodamo takoj, ko začnemo gnesti, ali pa potem, ko bomo kruhu dodali bučna semena.

Zgnetemo voljno testo. Gnetemo tako dolgo, da lepo odstopi od sklede, ga pokrijemo in pustimo 15 minut vzhajati.

kruh bučno olje SAT

Nato dodamo olje, če ga nismo že prej, in dve pesti bučnih semen ter dobro pregnetemo.

Pripravimo si košaro za kruh. Če je nimamo, si lahko pomagamo s skledo, kamor smo položili pomokan kuhinjski prtiček. Oblikujemo hlebec in ga še vsaj 15 minut pustimo vzhajati.

kruh bučno olje SAT

Nato ga obrnemo na pekač, kamor smo dali papir za peko, po vrhu lepo namažemo z vodo in po njem potrosimo bučna semena.

Pečemo v pečici, ki smo jo prej ogreli na 220 stopinj Celzija brez ventilacije, in sicer približno 20 minut, nato lahko temperaturo znižamo na 210 in pečemo še 25 minut, torej skupaj 45 minut.

Če imamo možnost, ga lahko spečemo v krušni peči.

Pa dober tek!

kruh bučno olje SAT PREVERITE ŠE PREOSTALO PONUDBO OLJARNE JERUZALEM SAT IZ SREDIŠČA OB DRAVI:

Sledite nam:

kruh bučno olje SAT

 

 

Bučno olje sufle Trendi Omamno dober in otročje lahek čokoladni sufle #video bučno olje Oljarna SAT Trendi Imenitna in otročje preprosta jed, ki vas bo zasvojila #video  
delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin