Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 8. 2017,
8.15

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča FerFud

Foto: Ferfud

Natisni članek

FerFud Hofer advertorial streetfood prigrizki Botrstvo

Torek, 8. 8. 2017, 8.15

2 meseca

Pripravljeni na dvojno porcijo finih grižljajev?

Vsebino omogoča FerFud

Foto: Ferfud

Od 10. avgusta se bomo ponovno prepustili vrhunskim okusom kulinarično-humanitarnega projekta FerFud, ki se v svoji tretji sezoni vrača na slovenske ulice s kar dvema ekipama mladih kuharskih talentov.

ferfud 2017 ekipi | Foto:

Stari tovornjaček sta v letošnjem letu zamenjali dve novi vozili FerFud DUELA, s katerih bosta ekipi ponujali svoje vrhunske fine grižljaje.

Dve ekipi. En cilj.

FerFud | Foto: Prva ekipa prihaja iz restavracije SEDEM Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor, druga iz Centra kulinarike in turizma Kult316 Biotehniškega izobraževalnega centra Ljubljana.

Ekipi se bosta s svojo kulinarično ponudbo potegovali za nepozabno nagrado – strokovno ekskurzijo v tujino, kjer ju bo sprejel chef ene najslovitejših restavracij na svetu.

Kdo bo sloviti mojster kuhanja je za zdaj še skrivnost. Kje in kdaj bo otvoritev FerFud DUELA, seveda ni.

Ekipa SEDEM prične na Glavnem trgu v Mariboru, ekipa KULT316 na Ljubljanski tržnici.

Pričetek obeh je prihodnji četrtek, 10. avgusta, ob 11. uri.

Naj zmaga fer plej

Ker pri FerFudu šteje fer plej, se na pot odpravi ekipa, ki bo boljša v dveh od treh fer kriterijev. Ti so: višina zbrane donacije, kulinarična ocena jedi in povprečna vrednost prispevka, ki so ga ljudje pripravljeni dodatno nameniti za svoj fini grižljaj. Odločitev je torej na vas, obiskovalcih FerFud DUELA, da s svojim plačilom in ocenami grižljajev določite zmagovalno ekipo. 

Družbenoodgovorni grižljaji

FerFud | Foto:

S svojim delom mladi kuharji podpirajo tudi humanitarni projekt Botrstvo Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste-Polje, k čemur so vabljeni tudi obiskovalci.

Za projekt Botrstvo prispeva vsak, ki plačilu grižljaja po fer ceni ali plačilu z objavo doda fer znesek po svojih zmožnostih. Hofer kot pobudnik kulinarično-dobrodelnega projekta FerFud DUEL bo ob koncu izenačil znesek vseh donacij in ga kot dodatno plačilo poklonil še ekipama. Fer namen bo tako podvojen! Motivacije za kakovostno delo v kuhinji in strežbi s tem zagotovo ne bo manjkalo.

Fine grižljaje bo tudi letos mogoče plačati z objavo na družbenih omrežjih. Gre za inovativen in preprost način plačila, ki ga opravimo z objavo na svojem Facebook ali Twitter profilu. Naloga obiskovalca bo zgolj pokazati QR kodo, ki jo bo prejel po deljeni objavi, izbrati fini grižljaj in uživati.

FerFud | Foto: Spremljajte FerFud DUEL

FerFud DUEL je izkušnja, ki jo je treba deliti in ji slediti. Navdušenci nad uličnimi grižljaji, ljubitelji posodobljenih receptov tradicionalnih slovenskih jedi in vsi tisti, ki ste radi v koraku s trendi, lahko FerFud DUEL spremljate na Facebooku, Instagramu, Twitterju, YouTube kanalu in na spletni strani www.ferfud.si, kjer lahko ekipi tudi povabite na svoj dogodek.

Spomnimo: lanski chefinji zbrali zavidljiv znesek

Lani, na izboru FerFud DVE, sta s svojim kulinaričnim konceptom strokovno žirijo prepričali chefinji Martina Zamuda in Polona Lopert. S tovornjačkom sta v petih mesecih prevozili 8.304 kilometrov, obiskali 64 lokacij ter pod vodstvom osmih FerFud mentorjev pripravili 25 različnih jedi.

Tudi njuna pot je imela dobrodelno noto. Za projekt Botrstvo sta zbrali več kot 8.600 evrov. Vse donacije so namenili pomoči otrokom in mladostnikom.

Chefinji pa sta kot zmagovalki natečaja FerFud DVE prejeli šolanje na Akademiji Jezeršek, mesečno plačilo in nagrado v višini 10.000 evrov.

ferfud | Foto:

Ne spreglejte