Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
10. 12. 2015,
12.59

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Michelin vodnik Italija Brda

Četrtek, 10. 12. 2015, 12.59

2 leti, 11 mesecev

Nova Michelinova zvezdica le streljaj od slovenske meje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Tisti, ki radi zavijete v dobro ocenjene restavracije, ste dobili novo obvezno postojanko tik ob meji na italijanski strani Brd.

V Milanu so razkrili dobitnike zvezdic v novem Michelinovem vodniku za Italijo, ki bo vse prihodnje leto določal, katere restavracije na Apeninskem polotoku so najboljše od najboljših. Za Slovence je kot vedno najzanimivejše poglavje tisto o gostilnah v Furlaniji - Julijski krajini.

Ocenjevalce navdušila Tržačanka, ki kuha v Brdih

V nam najbližji italijanski deželi so po novem bogatejši za še eno michelinko, ki je povrhu vsega le kakšen kilometer ali dva oddaljena od Slovenije. Gre za restavracijo L’Argine a Vencó, ki jo je v Dolenjem, natančneje v obmejnem zaselku Venko/Vencó, odprla 37-letna kuharska mojstrica Antonia Klugmann, sicer rojena v Trstu.

 

 

Complimenti alla nostra chef Antonia Klugmann!

Posted by L'Argine a Vencó on Thursday, December 10, 2015

V le letu dni je s svojo kuhinjo, ki jo navdihujejo sestavine iz njene neposredne okolice, tako Italije kot Slovenije, navdušila Michelinove ocenjevalce, ki so ji pripeli prvo zvezdico. To pa za Klugmannovo pravzaprav ni prvo tovrstno priznanje – zvezdico si je prislužila že na svojem prejšnjem delovnem mestu, v restavraciji Venisse v beneški laguni.

V novem Michelinovem vodniku furlanskim restavracijam sicer ostajajo vse dozdajšnje zvezdice: po eno nosijo še La Subida, Aquila d’Oro, Il Cecchini, La Primula, La Taverna, Osteria Altran in Al Ferarùt, dve Michelinovi zvezdici pa ima Agli Amici.

Italija je edina med našimi sosedami, ki ima lasten Michelinov vodnik. Avstrijskega so ukinili, a sta Dunaj in Salzburg vključena v vodnik po velikih evropskih mestih, prav tako je v tej knjigi Budimpešta. Slovenije in Hrvaške pri Michelinu še vedno ne poznajo.

Ne spreglejte