Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
7. 10. 2017,
11.58

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

ocenili smo ocena gostilne top gostilne hotel

Sobota, 7. 10. 2017, 11.58

6 let, 6 mesecev

Najboljše hotelske restavracije v Sloveniji 2017

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43
Kempinski Palace Portorož | Foto Bojan Puhek

Foto: Bojan Puhek

V zadnjih nekaj letih se je tudi v slovenskih hotelih marsikaj premaknilo na bolje in dobili smo kar nekaj res zanimivih hotelskih obedovalnic.

Še pred nekaj leti ni bilo tako in hotelski gostje so bili navajeni jesti povprečno hrano, največkrat celo samopostrežno. Spodaj naštete restavracije gotovo niso takšne menze, kot smo jih bili v preteklosti navajeni na bližnjih obalah. Še več, gre za restavracije, ki si zaradi glavne dejavnosti lahko privoščijo več svobode v kuhinji. In kot je videti v nekaterih primerih z naše lestvice, tudi več prestiža.

Restavracija Sophia v portoroškem hotelu Kempinski Palace | Foto: Ana Kovač Restavracija Sophia v portoroškem hotelu Kempinski Palace Foto: Ana Kovač

1. (1.) Kempinski Palace: restavracija Sophia (Portorož)

Najboljši hotel v Sloveniji ima eno najprestižnejših restavracij. Večerja v Sophii stane kakšnih 80 evrov na osebo, podobno visoko cenijo tudi vinsko spremljavo. Jedi so zanimive, sestavljene iz vrhunskih sestavin in postrežene v eni najrazkošnejših jedilnic ali poleti na enem najlepših mediteranskih vrtov.

2. (10.) Hotel Union: restavracija Atelje (Ljubljana)

Novi kuhar je v Union prinesel povsem nov pogled na ureditev prostora in jedi. Mešanje morske in kontinentalne hrane, francoskih, italijanskih, japonskih in skandinavskih vplivov, solidna vinska karta in najboljši kruh v mestu za okoli 40 evrov na osebo

Restavracija Atelje v ljubljanskem hotelu Union | Foto: Miha First Restavracija Atelje v ljubljanskem hotelu Union Foto: Miha First

3. (2.) Hotel Perla: restavracija Calypso (Nova Gorica)

V hotelu Perla svoje restavracije ne ponujajo vsakemu, najprej so na vrsti igralniški gostje, a če si izborite mizo, vas bodo prepričali tako z vinskim izborom kot s pretežno morsko hrano (40 evrov na osebo) in odlično strežbo, pa še seznam žganja in cigar imajo.

4. (8.) Hotel Skipass (Kranjska Gora)

Hotel Skipass deluje na več področjih. Na kulinaričnem, kjer so najboljši v Kranjski Gori, se trudi vse boljši kuhar Mojmir Šiftar, ki za 45 evrov ponudi avtorsko kuhinjo treh dežel. Zanimiva je vinska ponudba, ki jo morajo še do konca urediti.

Skipass v Kranjski Gori | Foto: Miha First Skipass v Kranjski Gori Foto: Miha First

5. (3.) Vander Urbani Resort (Ljubljana)

Pod novimi kuharji je Vander prišel v novo obdobje manj kreativnih, a še vedno bogatih jedi. Kosila so še vedno poceni, večerje pa cenijo na okoli 40 evrov na osebo. Imajo eno boljših vinskih kart v mestu, pa naj gre za naša ali tuja vina.

6. (7.) Hotel Toplice: restavracija Julijana (Bled)

Blejski hotel s petimi zvezdicami se zadnji dve leti hvali tudi s prestižno restavracijo. Kuhinja pripravlja bogato, razmeroma težko hrano (večerja je kakšnih 40 evrov), vinska karta ima zanimivo kapljico, najbolj pa prepriča razgled na jezero

Restavracija Julijana v blejskem hotelu Toplice | Foto: Miha First Restavracija Julijana v blejskem hotelu Toplice Foto: Miha First

7. (5.) Grand hotel Sava: restavracija Kaiser (Rogaška Slatina)

Ponudba v restavraciji je prilagojena ruskim gostom, vinska karta pa je ena najboljših v slovenskih hotelih. Tatarski biftek pripravijo pri mizi, kar utrujenega gosta vedno prepriča. Meni je okoli 30 evrov, s tatarskim biftekom za dve osebi pa nekaj več.

8. (4.) Hotel Triglav: restavracija 1906 (Bled)

Če kaj, potem ima Triglav, poleti bolj kot pozimi, enega najlepših pogledov na jezero. Pri hrani, še posebej odkar se je odselil legendarni kuhar, ne zapletajo stvari, a je dobro pripravljena. Dnevni meni dobite za 40, daljšega pa za 65 evrov. Vinska karta je solidna.

Restavracija Slon 1552 v ljubljanskem hotelu Slon | Foto: Miha First Restavracija Slon 1552 v ljubljanskem hotelu Slon Foto: Miha First

9. (6.) Hotel Slon: restavracija Slon 1552 (Ljubljana)

Preurejena restavracija se najbolj izkaže v času kosila, drugače pa imajo tudi zanimive tematske menije po 30 evrov. Zanimiv je bar s pogledom v kuhinjo ter z najboljšimi kapljicami Slovenije in sveta. Mnogo jih je na kozarec.

10. (9.) Hotel Slovenija: Istrian bistro & Tapas bar (Portorož)

Eno bolj odtrganih restavracij ima Lifeclassov hotel v središču Portoroža. Ob prigrizkih oziroma tapasih z istrskim pridihom, ki jih napovedujejo v imenu, kuhajo tudi obilnejše jedi. Cene so nižje kot pri sosedu Kempinskem, še vedno pa za večerjo pripravite okoli 30 evrov.

Ne spreglejte