Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 8. 2013,
20.39

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

recepti

Torek, 20. 8. 2013, 20.39

4 leta, 4 mesece

Najbolj okusne fotografije z Instagrama

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kvadratne fotografije so lahko tudi navdih za ustvarjanje v kuhinji! Izbrali smo pet domačih kuharskih navdušencev, ki svoje okusne obroke delijo prek priljubljene aplikacije.

Priznajmo, svojevrsten užitek prinašajo tudi fotografije hrane. Morda z njimi ne moremo zadovoljiti svojih brbončic ali želodca, lahko pa so navdih v naši kuhinji. Poklicni ali ljubiteljski kuharji in slaščičarji na Instagramu delijo vse od kosil v svojih lokalih do hitro spečene sladice po sobotnem kosilu. Po ogledu naslednjih petih fotogalerij se vam bodo zagotovo začele cediti sline. Opozorili smo vas, začnimo!

1. Darja iz Bazilike

Baziliko, ki slovi po okusnih zdravih obrokih, pitah, sendvičih in smutijih, najbrž že poznate. Darja, lastnica in glavna kuharica, svoje goste vsak dan že dopoldne podraži z utrinkom iz kuhinje, kjer nastajajo dobrote tistega dne. Tako vas lahko v zadnjem hipu premami njena pita s špinačo in pinjolami ali pa si zaželite slastnega kosa čokoladno-malinove pite, prav take, kot se vam prikazuje na zaslončku. Darjo lahko na Instagramu spremljate pod imenom bazilika.

2. Cinnamon and Thyme

Cimet in timijan, Cinnamon and Thyme ... Ali na kratko – Ana. Je avtorica bloga receptov, ki jih spremljajo čudovite fotografije z rustikalnim pridihom, temu je zvesta tudi na Instagramu. Njene kuharske in slaščičarske dogodivščine so izrazito sezonske. Marmelada iz gozdnih jagod, v sladkor oviti vrtnični cvetovi, marelična torta s sladko smetano in podobne dobrote lahko spremljate pod imenom cinnamonandthyme.

3. Silvia

Svojevrsten preplet dekorativnih izdelkov za dom in kulinaričnih pregreh prinaša Silviin profil na Instagramu. Z njim sporoča, da je lahko že jutranja skodelica kave pravo estetsko doživetje, enako pa zna uživati tudi v kosu lubenice, ki ga natakne na sladoledno palčko. Njen domač slivov sladoled s pistacijami je postal poletna klasika. Veliko navdiha lahko torej najdete pri Silvii, ki ji na Instagramu sledite pod imenom sdemek.

4. Barbarella

Barbaro oziroma Barbarello (na Instagramu jo poznamo kot barbarellagchef) poznamo kot zagovornico svežih sestavin in veganske prehrane. Čeprav se tudi poklicno ukvarja s prehrano, so njene kvadratne fotografije sproščene in predstavljajo preproste ideje za hitro, a z ljubeznijo pripravljeno solato ali zajtrk. Da o slastnih sladicah niti ne govorimo! Več naj povedo kar fotografije.

5. Izložba

Še eno gostilnico najdemo na Instagramu – Izložbo, ki sem ter tja objavi kakšno slastno fotografijo pravkar skuhane večerjice. Ravno prav, da se nam začnejo cediti sline. Prizore pogrinjkov dopolnjujejo tudi fotografije svežih sestavin in ambienta priljubljenega lokala. Izložbo najdete pod imenom izlozba, fotografije pa so Ninino delo. Kuharija je prepuščena mojstru Primožu.

Ne spreglejte