SiolNET. Trendi Kulinarika
0,52

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Med finalom mundiala je v središču Ljubljane cvrčalo in dišalo #foto #video

0,52

termometer

Na ljubljanskem Pogačarjevem trgu so nedeljski finale svetovnega nogometnega prvenstva začinili na prav poseben način. Prav tam in takrat se je namreč končala dobrodelna žarturneja FerFud, za obiskovalce kulinarično-nogometnega finala pa so poskrbeli žarmojstri štirih ljubljanskih restavracij.

Končala se je četrta, zdaj ji že lahko rečemo tradicionalna sezona FerFud, letos pa se je ta dobrodelna kulinarična karavana, ki je potovala po Sloveniji, posvetila hrani z žara.

FerFud BBQ Tour Foto: Primož Bregar

FerFud BBQ Tour Foto: Primož Bregar

FerFud BBQ Tour Foto: Primož Bregar

FerFud BBQ Tour Foto: Primož Bregar

Ekipa FerFud je obiskala 22 slovenskih krajev in obiskovalcem dogodkov postregla s kar 10.045 porcijami jedi, ki so jih zasnovali mojstri iz štirih znanih ljubljanskih lokalov: Hood Burger, Sorbara Steak House, HillBilly's Smoke House in Pop's Place.

Ocena gostilne: Pop's Place Trendi Pop's Place: burgerji na ljubljanski promenadi Trendi Sorbara: prestižno meso v Stari Ljubljani Hood Burger na Nazorjevi Trendi Hood Burger se je priselil v središče Ljubljane

Jedci so ob tem po svojih zmožnostih donirali tudi znesek za dobrodelne namene, zbrana sredstva so šla projektu Botrstvo. Skupno so zbrali 6.519,73 evra, donacijo pa so v nedeljo, na sklepnem dejanju turneje na Pogačarjevem trgu, predali Aniti Ogulin, predsednici ZPM Ljubljana Moste-Polje. "Hvala vsem, ki vam je mar in ste ob okušanju FerFudovih jedi prispevali tudi za Botrstvo. Donirana sredstva vselej porabljamo namensko za tiste otroke, ki potrebujejo vašo in našo pomoč, da lahko sanjajo o lepšem jutri," je Ogulinova povedala ob prevzemu donacije.

FerFud BBQ Tour Foto: Primož Bregar

Zaključek dobrodelne žarturneje na Pogačarjevem trgu v Ljubljani seveda ni mogel miniti brez ogleda najbolj vroče nogometne tekme letošnjega leta, finalnega dvoboja svetovnega prvenstva. Za udarne ritme je poskrbela tolkalna zasedba StrojMachine, večer pa se je zaključil s koncertom skupine King Foo.

FerFud BBQ Tour Foto: Primož Bregar FerFud BBQ Tour Foto: Primož Bregar FerFud BBQ Tour Foto: Primož Bregar

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 7
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin