SiolNET. Trendi Kulinarika
0,89

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ljubljanski vinski bar je prvi v Sloveniji osvojil prestižno nagrado

0,89

termometer

eVino
Foto: Žiga Intihar

Ena najvplivnejših vinskih revij na svetu je razglasila letošnje nagrajence mednarodnega izbora lokalov z najboljšo vinsko ponudbo. Med njimi je prvič tudi slovensko ime.

Revija Wine Spectator že vse od leta 1981 ocenjuje vinsko ponudbo restavracij in drugih gostinskih lokalov s hrano, najboljšim pa podeli od enega do tri kozarce - zadnjo, najvišjo oceno si lahko prislužijo le lokali z najobsežnejšimi in najpestrejšimi vinskimi kletmi.

Letos se je med nagrajenci prvič znašel tudi slovenski lokal - dva kozarca so podelili ljubljanski vinoteki eVino pod okriljem Gašperja Čarmana, priznanega vinskega poznavalca in trgovca, ki na vinski karti ponuja več kot 900 etiket od več kot 150 vinarjev, najbolj zastopane države pa so Slovenija, Francija, Italija, Španija, Avstralija, Portugalska, Nova Zelandija, Argentina in ZDA.

eVino Foto: Žiga Intihar

Tako je eVino postal prvi slovenski lokal, ki ga je nagradila revija Wine Spectator, pa tudi eden redkih v regiji. Na Hrvaškem sta si na primer enako oceno, dva kozarca, prislužili dubrovniški restavraciji 360 in Nautika, Madžarske kljub dobro razviti kulinarični sceni pri Wine Spectatorju še niso opazili, nekoliko več nagrajencev pa je v Avstriji in Italiji.

Preberite še:

Ana Roš, intervju Trendi Hiša Franko med najboljšimi restavracijami na svetu: še nikoli tako visoko Goriška brda Trendi Nova svetovna priznanja za vina iz Goriških brd in Haloz Ocena gostilne: Čompa Trendi Stejke v ljubljanski Čompi uvrstili med najboljše v Evropi

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin