SiolNET. Trendi Kulinarika
2,93

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Stejke v ljubljanski Čompi uvrstili med najboljše v Evropi

2,93

termometer

Ocena gostilne: Čompa |  | Foto: Miha First
Foto: Miha First

Meso, ki ga na žaru obračajo v legendarni gostilni na Trubarjevi ulici v Ljubljani, je mednarodni popotniški portal uvrstil med 50 najboljših stejkov v Evropi.

Potem ko so na popotniškem portalu Big 7 Travel opazili kranjski Projekt Burger in jih uvrstili med najboljše burgerje v Evropi, je Slovenija dobila predstavnika tudi v njihovem izboru najboljših stejkov.

V izbor 50 najboljših stejkov v Evropi so namreč uvrstili zorjene mesnine z žara, ki jih strežejo v Čompi, ljubljanski instituciji za zaprisežene mesojedce.

Tipičen prizor s Trubarjeve ulice v Ljubljani - tabla pred kronično razprodano Čompo | Foto: Miha First Tipičen prizor s Trubarjeve ulice v Ljubljani - tabla pred kronično razprodano Čompo Foto: Miha First

"Restavracija, kjer je strežba vrhunska, jedilnik pa poln čudovitih jedi," so o Čompi zapisali pri Big 7 Travel, "mi vam svetujemo, da poskusite spregledati druge glavne jedi in vso svojo pozornost posvetite njihovim stejkom, ki so odlično pečeni in se kar topijo v ustih."

Ocena gostilne: Čompa | Foto: Miha First Foto: Miha First

Resnici na ljubo je ta nasvet nekoliko površen. Če vam bo uspelo dobiti mizo v tem kronično razprodanem lokalu na Trubarjevi, nikar ne spreglejte ničesar, kar tisti dan ponujajo. V nasprotju s turističnimi pastmi po Ljubljani je jedilni list v Čompi ortodoksno kratek, poskusiti pa je vredno celoten scenosled.

Ocena gostilne: Čompa Trendi Okrepčevalnica Čompa: najbolj razprodana ljubljanska gostilna

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin