Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 9. 2015,
13.02

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

kuharska knjiga Janez Bratovž Tomaž Kavčič Marko Pavčnik Uroš Štefelin Bine Volčič

Torek, 15. 9. 2015, 13.02

6 let, 6 mesecev

Kuhati vam pomaga kar devet slovenskih kuharskih mojstrov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ob 20. obletnici revije Dober tek je devet slovenskih kuharjev zbralo svoje recepte in jih združilo v kuharsko knjigo.

V dveh desetletjih je bilo v reviji Dober tek objavljenih na tisoče receptov, v ospredje pa so vedno postavljali zgodbe kuharjev, ki so s svojim prizadevanjem, znanjem in kuharsko domišljijo mojstrsko sestavljali okuse. Okrogli jubilej revije je obeležil prav poseben knjižno-kulinarični projekt, knjiga Kuhamo z najboljšimi: 9 vrhunskih slovenskih kuharjev pri vaši mizi.

"V nobeni svetovni kulinariki razvoj ni bil tako bliskovit kot pri nas" "Pred desetimi, 15 leti je v Slovenijo kar naenkrat prišla kulinarična revolucija, nekateri mlajši in bolj inovativni kuharji so začeli razmišljati zunaj ustaljenih okvirov. Domišljiji so pustili odprto pot, uporabili so znanje drugih in ga nadgradili z lastnimi, lahko bi se reklo 'laboratorijskimi' poskusi v svojih kuhinjah, z lastno filozofijo. Upam si trditi, da prav v nobeni svetovni kulinariki razvoj ni bil tako bliskovit kot ravno pri nas," je ob predstavitvi knjige povedal Darko Petelin, ustanovitelj in odgovorni urednik revije Dober tek.

Vrhunska kulinarika, ki jo v domači kuhinji poustvari vsakdo Ne gre le za še eno kuharsko knjigo, poudarjajo pri reviji, ampak za knjigo, ki vrhunsko kulinariko na razumljiv način prinaša v domače kuhinje. "Bistvo vsake kuharske knjige je, da mora biti praktična, razumljiva in uporabna. Teh načel smo se držali pri ustvarjanju knjige Kuhamo z najboljšimi, zato smo se skupaj s kuharji vsakemu receptu popolnoma posvetili in ga do potankosti razdelali v več korakov. Čeprav so recepti na prvi pogled nekoliko zapleteni, so razumljivi in uporabni, predvsem pa razkrivajo zakulisje vrhunskih kuhinj," je dodala urednica Urška Petelin.

Na 112 straneh knjige se s svojimi avtorskimi recepti predstavijo Janez Bratovž, Igor Jagodic, Borut Jovan, Tomaž Kavčič, Andrej Kuhar, Marko Pavčnik, Gorazd Potočnik, Uroš Štefelin in Bine Volčič. Fotografije so nastale za objektivom mednarodno cenjenega kulinaričnega fotografa Janeza Pukšiča, oblikovanje knjige pa je delo priznanega oblikovalca Ivana Ilića.

Ne spreglejte