Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 3. 2024,
11.14

Osveženo pred

1 mesec, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,44

Natisni članek

MasterChef Bine Volčič

Petek, 1. 3. 2024, 11.14

1 mesec, 3 tedne

Bine Volčič opozoril na napako, ki jo delajo tekmovalci MasterChefa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,44
Bine Volčič | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Kuharski mojster, ki je bil dolga leta prepoznaven obraz šova MasterChef, je iskreno spregovoril o najpogostejši napaki, ki jo po koncu šova naredijo tekmovalci.

Na hitro rastoči slovenski sceni podkastov se je pojavil še eden, tokrat kulinarični. Prvi slovenski gostilniški podkast Sladko-kisli svet snema Grega Repovž iz znane posavske gostilne Repovž, v njem pa bo gostil znane obraze iz gostinstva in z njimi "razbijal stereotipe, odkrival še neizrečeno resnico, delil dragocene lekcije, pomembna spoznanja ter obravnaval aktualne teme v svetu gostinstva".

Repovžev prvi gost je bil Bine Volčič, eden najbolj prepoznavnih slovenskih kuharskih mojstrov, ki se je med drugim razgovoril o resničnostnem šovu MasterChef, v katerem je bil več let eden od glavnih sodnikov, predvsem o tem, ali tekmovalci izkoristijo priložnost in prepoznavnost, ki so jo dobili s sodelovanjem v oddaji.

"Dokler so v šovu in so povsem zatopljeni v kuhinjo, imajo ogromno velikih sanj, kaj bodo počeli, ko se šov konča, kako se vidijo v tem poklicu in kako bodo investirali v znanje, kako se bodo učili in šli kuhat v profesionalno kuhinjo. Ko pa se kamere ugasnejo in se šov začne predvajati na televiziji, pridejo takšni in drugačni sponzorji, mali in veliki, in začnejo ponujati snemanje kakšnega recepta. Ponudijo nekaj sto evrov tukaj, nekaj sto evrov drugje in tekmovalci si rečejo – okej, za kakšnih pet videov dobim tisočaka, fino, saj mi gre dobro. Toda to traja le pet minut do naslednjega šova, potem pa si pozabljen, ker so že drugi na vrsti. Ne razmišljajo dovolj dolgoročno, da bi si rekli, ne bom se prodal za drobiž," je brez dlake na jeziku dejal Volčič.

Ob tem je poudaril, da to ne velja za vse tekmovalce v MasterChefu, izpostavil je Bruna Šulmana, zmagovalca ene od preteklih sezon: "Ves denar, ki ga je dobil kot nagrado, je privarčeval za to, da se zdaj šola na pariški kulinarični šoli Le Cordon Bleu. Ta denar je zelo pametno unovčil, vložil ga je v znanje."

Preberite še:

Bruno Šulman
Sportal Mojster, ki že pri 21 letih gradi svoje sanje #video
Ne spreglejte