Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 10. 2016,
17.43

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05

Natisni članek

Matteo Renzi Michelle Obama Barack Obama večerja Bela hiša Mario Batali

Torek, 18. 10. 2016, 17.43

6 let, 6 mesecev

Za zadnjo (državniško) večerjo so v Beli hiši najeli kuharskega zvezdnika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,05
Mario Batali v Beli hiši | Foto Instagram

Foto: Instagram

V Beli hiši se pripravljajo na še zadnjo državniško večerjo, ki jo bosta gostila zakonca Obama. Častna gosta bosta italijanski premier in njegova žena, kuhal pa jima bo znani ameriški kuhar italijanskih korenin.

"56 let," je bil odgovor kuharja Maria Batalija na novinarsko vprašanje, kako dolgo se je pripravljal na večerjo, ki jo bodo nocoj gostili v Beli hiši. S tem je seveda želel povedati, da se je na tako pomembno priložnost, državniško večerjo za ameriškega predsednika in njegove goste, pripravljal vse svoje življenje. Ob tem je po poročanju spletnega portala Eater dodal, da je logistična priprava na to večerjo trajala okoli dva meseca.


Kam se bo družina Obama preselila iz Bele hiše?

Obama v Vietnamu večerjal z Anthonyjem Bourdainom

Michelle Obama se poslavlja. Kdo bi bolje zapolnil njeno mesto, Bill ali Melania?


Za pogostitev italijanskega premierja so izbrali specialista za italijansko kuhinjo

Za kuharja, ki bo sestavil jedilnik 14. in obenem zadnje državniške večerje v času predsedovanja Baracka Obame, je Batalija izbrala prva dama Michelle Obama. Kuharski zvezdnik je glasen podpornik njene kampanje za preprečevanje otroške debelosti, obenem pa je bil s svojim italijanskim poreklom smiselna izbira za večerjo, na kateri bodo gostili italijanskega premierja Mattea Renzija in njegovo ženo Agnese Landini.

Gosta slavnostne večerje bosta italijanski premier Matteo Renzi in njegova žena Agnese. | Foto: Getty Images Gosta slavnostne večerje bosta italijanski premier Matteo Renzi in njegova žena Agnese. Foto: Getty Images

Prva dama zahteva ameriške sestavine

Kaj bodo državniki jedli na tej slavnostni večerji? Kot je Batali pojasnil za Eater, mu je prva dama zabičala, da mora v čim večji meri uporabiti ameriške sestavine, "ker je to sporočilo, ki ga želi Bela hiša promovirati", obenem pa so na meniju nekatere najljubše jedi Michelle Obama.

Batalija je za pripravo zadnje državniške večerje izbrala ameriška prva dama. | Foto: Reuters Batalija je za pripravo zadnje državniške večerje izbrala ameriška prva dama. Foto: Reuters

Prva jed bodo agnolotti, raviolom podobne testenine, polnjene s sladkim krompirjem, sledila bo topla solata z masleno bučo in ovčjim sirom, za glavno jed bodo postregli goveje rulade z japonsko ogrščico, zelenjavo, ki ji v Italiji rečejo rapini, za sladico pa bo jabolčna krostata.

Batali bo večerjo pripravil skupaj z glavno kuharico Bele hiše Filipinko Cris Comeford, tamkajšnjo slaščičarko Susan Morrison in okoli 25 kuharskimi pomočniki.

 

A photo posted by Food52 (@food52) on

Kuhar, ki je skupaj s še enim znanim kulinaričnim magnatom Joejem Bastianichem lastnik verige restavracij v ZDA in Aziji, je znan tudi po tem, da je vedno obut v oranžne crocse. Te namerava nositi tudi v Beli hiši, je izjavil za Eater, ob tem pa dodal, da ga najbolj skrbi, kaj bosta o hrani rekli Obamovi hčerki Sasha in Malia. "Otroci so tisti, ki ti iskreno povedo, kaj si mislijo. Bomo videli …"

Ne spreglejte