Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 11. 2018,
7.49

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča Grancereale

Video: Gal Ancelj

Natisni članek

advertorial piškoti recept Barilla Grancereale

Torek, 27. 11. 2018, 7.49

2 meseca, 1 teden

Energijske ploščice iz domače pekarne (brez peke) #VIDEO

Vsebino omogoča Grancereale

Video: Gal Ancelj

Jeseni potrebujemo nekaj dodatne energije in ni boljšega prigrizka, ki to opravi res z odliko, kot so domače energijske ploščice. Lahko jih vzamemo s seboj na izlet ali pa jih ponudimo kot slasten in izdaten prigrizek med obroki.

energijske ploščice prigrizek malica | Foto:

Domače hrustljave rezine s polnozrnatimi piškoti Grancereale Frutta, suhim sadjem, žiti in medom nas napolnijo z energijo, ko jo najbolj potrebujemo. Narejene so izjemno hitro in ne zahtevajo posebnih slaščičarskih veščin. Pripravimo jih v pol ure, potem pa jih na hitro ohladimo in že imamo odlično malico za na pot.

Kam po energijo?

sprehod jesen | Foto:

Kam se bomo odpravili jeseni, ko nam praviloma primanjkuje energije? Slovenija je znana po številnih energijskih točkah, ki jih najdemo v Energijskem parku na Pokljuki pri Šport hotelu, kjer se v objemu pokljuških smrek nahaja 12 energijskih točk. Na izbranih točkah se sprostimo, poskušamo brez misli zreti v simbol pripadajoče energijske točke in uživamo v naravi. Druga pokljuška lokacija za nabiranje energije je na poti z Rudnega polja na Uskovnico, kjer so na križišču Razpotje točke z ugodnim delovanjem na naše počutje. Za vsako točko je jasno napisano, kako jo "uporabljati".

Med drugim najdemo energijske točke tudi v Tunjicah, kjer je urejen park z vodenimi obiski, pri Mostu na Soči ter ponekod na Pohorju (Energijski park Bolfenk, v bližini je tudi naravni zdravilni park - Grad Vurberk). V Prekmurju se lahko pohvalijo z zdravilnim izvirom svetega Vida pri Bukovniškem jezeru.

Da bomo lahko polni energije raziskovali in uživali v lepotah krajev, ki so že sami po sebi nekaj posebnega, predlagamo nekaj preprostih receptov (energijske ploščice, vinski šodo ali zabaglione, ekspres limetina pita in slastne piškotne kroglice). Pripravimo jih s polnozrnatimi piškoti Grancereale Frutta, le pri vinskem šodoju potrebujemo piškote za piko na i oziroma kot češnjico na vrhu torte.

Energijske ploščice

Sestavine:

Grancereale Barilla piškoti | Foto: Maslena krema:

5 žlic masla
četrt skodelice rjavega sladkorja
četrt skodelice medu
četrt skodelice kikirikijevega masla

 

Suhe sestavine:

2 skodelici instant ovsenih kosmičev
skodelica žitnih napihnjencev
skodelica mletih polnozrnatih piškotov Grancereale Frutta
četrt skodelice suhega sadja
četrt skodelice čokoladnih kapljic

žlička vaniljevega izvlečka

Priprava:

Sestavine za masleno kremo segrejemo na rahlem ognju in počasi kuhamo dve minuti. Posebej v skledi premešamo suhe sestavine. Dodamo masleno kremo in vaniljev izvleček. Dobro premešamo.

Stresemo v pekač, ki smo ga prej obložili s papirjem za peko.

Dobro ohladimo in narežemo na rezine.

Vinski šodo ali zabaglione

jajčna krema zabaglione | Foto: Getty Images Foto: Getty Images Sestavine:

6 rumenjakov
90 g sladkorja
100 ml sladkega vina
pol žličke vaniljevega izvlečka
pol žličke mandljevega izvlečka
230 ml sladke smetane
nekaj polnozrnatih piškotov Grancereale Frutta
 

Priprava:

V kozico nalijemo za tretjino vode, zavremo in zmanjšamo ogenj. V skledi zmešamo rumenjake, sladkor in vino ter stepamo nad parno kopeljo. Mešamo, dokler se krema ne zgosti. Odstranimo posodo in vmešamo vaniljev in mandljev izvleček. Dobro ohladimo.

Smetano stolčemo in jo vmešamo v jajčno kremo. Kremo prelijemo v kozarce in jo okrasimo z zdrobljenimi piškoti. Pred serviranjem naj bo krema vsaj dve do tri ure v hladilniku. Sladico lahko naredimo tudi dan prej.

Ekspres limetina pita

limetina pita | Foto: Getty Images Foto: Getty Images Sestavine za osnovo:

dva zavojčka mletih polnozrnatih piškotov Grancereale Frutta
120 g stopljenega masla

 

Sestavine za kremo:

pločevinka kondenziranega mleka (približno 360 g)
lonček sladke smetane
6 limet
40 g sladkorja v prahu
pol žličke vaniljevega izvlečka
 

Priprava:

Za osnovo premešamo mlete polnozrnate piškote Grancereale Frutta z maslom in obložimo pekač za pite.

Za kremo v tolčeno sladko smetano vmešamo kondenzirano mleko, vaniljev izvleček in limetin sok ter obložimo piškotno osnovo. Dobro ohladimo in okrasimo po želji.

Slastne piškotne kroglice

Sestavine za kroglice:

čokoladne kroglice | Foto: Getty Images Foto: Getty Images 50 g polnomastne skute
2 žlici sladkorja
80 g bučne kaše
zavojček mletih polnozrnatih piškotov Grancereale Frutta
pol žličke cimeta
100 g bele čokolade
 

Sestavine za preliv:

150 g bele čokolade

Priprava:

Z mešalnikom zmešamo skuto in sladkor, dodamo bučno kašo, dobro premešamo. Vmešamo zdrobljene piškote, cimet, stopljeno čokolado. Zmes mora postati gladka in gnetljiva. Vsaj za eno uro jo damo v zamrzovalnik.

Z žličko oblikujemo kroglice in jih odlagamo na papir za pečenje. Kroglice spet damo v zamrzovalnik. Ko se dobro strdijo, stopimo čokolado za preliv in z njo prelijemo kroglice. Položimo jih na papir za pečenje. Hranimo jih v hladilniku.

Moč narave v vsakem grižljaju

Grancereale Barilla piškoti | Foto: Grancereale nam ponuja vsakodnevno srečanje s polnim in skorajda nepredelanim okusom. Polnovredne sestavine, ki piškotom podarjajo neprekosljiv naravni videz, nam prinašajo izvrsten užitek.

Vsak izdelek - vsak posamezni piškot ali prigrizek Grancereale je narejen le iz nekaj osnovnih in preprostih sestavin. Ujemite moč narave. Z vsakim grižljajem Grancereale nahrani naš najbolj prvinski jaz.

Grancereale logo | Foto: Polnozrnati piškoti s sadjem Grancereale Frutta so narejeni iz polnozrnate moke, ovsenih kosmičev, hrustljavih pirinih kosmičev, s sladkanimi sušenimi brusnicami, lešniki in jabolki.

 

Ne spreglejte