Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
20. 1. 2014,
11.11

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

recept ingver korenje

Ponedeljek, 20. 1. 2014, 11.11

6 let, 7 mesecev

Brezmesni ponedeljek: Pikantni ingver in sladko korenje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Tri ideje za hiter obrok, ki vas bo razveselil z živahno barvo, poživil s pikantnim okusom in poskrbel, da se vas bodo nadležne viroze izognile.

Ingver se le redko znajde v naših kuhinjah, kar je velika napaka. Že v majhnih količinah bo jedem dodal povsem novo dimenzijo okusa, obenem pa se lahko pohvali z dolgim seznamom blagodejnih učinkov na zdravje.

Pikantni okus ingverja se dobro obnese v kombinaciji s slajšimi sestavinami in je zato pogosta sestavina sladic, slasten pa bo tudi s korenjem, ki ima prav tako sladkast okus, jedi pa da še živahno oranžno barvo in dodatno dozo vitaminov, da boste kar pokali od zdravja.

Korenjeva juha z ingverjem 50 gramov masla 1 kilogram korenja 1 čebula 1 krompir 5 strokov česna 1 jedilna žlica nastrganega svežega ingverja pol čajne žličke mlete kumine 1 liter zelenjavne jušne osnove 250 mililitrov mleka sol in poper 250 mililitrov jogurta

Nasekljana čebulo in česen prepražite na raztopljenem maslu, dodajte še na kocke narezana korenje in krompir ter nastrgan ingver. Pokrijte in na zmernem ognju kuhajte okoli 20 minut, da se zelenjava zmehča. Po okusu posolite in popoprajte, dodajte mleto kumino in prelijte z jušno osnovo ter mlekom. Na zmernem ognju kuhajte okoli 15 minut, potem odstavite in pustite, da počiva še 15 minut. Potem s paličnim mešalnikom spasirajte v kremno juho in znova segrejte. Ko postrežete, dajte v vsak krožnik še žlico jogurta.

Ingverjevi korenčki 500 gramov korenja 80 mililitrov naravnega pomarančnega soka mleta kumina, sol in poper 1 jedilna žlica nastrganega svežega ingverja 2 jedilni žlici peteršilja pol limone

Korenje očistite in narežite na enako velike kose – če imate majhne korenčke, jih lahko pustite cele. V posodi jih prelijte s pomarančnim sokom, dodajte ingver ter po okusu kumino, sol in poper. Pokrijte in na zmernem ognju kuhajte okoli 10 minut oziroma dokler se korenje ne zmehča. Odstavite, prelijte s sokom limone, potresite s peteršiljem, dobro premešajte in postrezite še vroče.

Pisana solata z ingverjevim prelivom 2 jedilni žlici sezama 2 korenčka 3 redkvice 3 mlade čebulice

Preliv:

4 jedilne žlice limoninega soka 1 jedilna žlica arašidovega olja 1 jedilna žlica sezamovega olja 3 čajne žličke nastrganega svežega ingverja 2 čajni žlički rjavega sladkorja sol in poper

Najprej pripravite preliv za solato: limonin sok zmešajte z arašidovim in sezamovim oljem, nastrganim ingverjem in sladkorjem. Po okusu posolite in popoprajte.

Sezamova semena na suho prepražite, da rahlo porjavijo in zadišijo. Korenje naribajte na rezance, redkvice in čebule narežite na tanke rezine in vse zmešajte s popečenim sezamom. Dodajte še preliv, premešajte in postrezite.

Ne spreglejte