Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 10. 2024,
8.34

Osveženo pred

3 dni, 15 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3,26

Natisni članek

Natisni članek

Ljubljana kuharska mojstrica chef pekarna Ana Roš

Torek, 22. 10. 2024, 8.34

3 dni, 15 ur

Ana Roš zaprla svojo pekarno v Ljubljani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3,26
Ana Roš | Ana Roš Stojan začasno zapira vrata svoje Pekarne Ana. | Foto Mediaspeed

Ana Roš Stojan začasno zapira vrata svoje Pekarne Ana.

Foto: Mediaspeed

Pekarna, ki jo je v Ljubljani odprla kuharska mojstrica Ana Roš, vsaj do decembra ne bo delovala. V tem času bodo osvežili prostor in koncept.

V središču Ljubljane se je zaprla pekarna, ki jo je pred dvema letoma odprla Ana Roš Stojan. Na vratih od sobote visi obvestilo, da je pekarna zaprta do nadaljnjega, kmalu zatem pa se je na družbenih omrežjih oglasila kuharska mojstrica in zatrdila, da bo pekarna zaprta "dober mesec" in da nameravajo v tem času osvežiti prostor ter koncept pekarne.

Obvestilo o zaprtju pekarne na vratih visi od sobote. | Foto: Siol.net Obvestilo o zaprtju pekarne na vratih visi od sobote. Foto: Siol.net

"Vprašanje 'brez odpadkov' pri ustvarjanju in kuhanju je ena od mojih prednostnih nalog in moja odgovornost do narave in družbe. S popolno laminiranimi testi se ne morem izogniti veliki količini nepotrebnih odpadkov, ki temeljijo na najboljšem maslu in najboljši moki. Ti odpadki so odpadki, ki jih ekipa Pekarne Ana doslej ni zmogla zadostno reciklirati. Prostor je majhen, dan je prekratek," je zapisala Roš.

Kot je dodala, po dveh letih trdega dela in ustvarjanja danes razume, kaj morajo storiti, da bo "Pekarna Ana bližje našim vrednotam in prepričanju, vašemu zadovoljstvu in vašim potrebam. S prenovljenim konceptom bo Pekarna Ana bližje meni, sezonskosti, teritoriju in trajnosti".

"Kruh iz droži ostaja moja ljubezenska zgodba, drugačnega ne znam niti jesti. In ljubim sendviče! Pite iz svežega sadja! Pastel de nata, basque cheesecake s pehtranom," je še zapisala Roš in dodala, da kupce spet pričakujejo decembra.

Preberite še:

Urban in Ana Roš Stojan
Trendi Mož Ane Roš obsojen na leto in tri mesece zapora

 

Valter Kramar in Ana Roš
Trendi Nekdanji mož Ane Roš ima 34 let mlajšo, zdaj pričakujeta otroka
Ne spreglejte