Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 7. 2016,
15.09

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,65

Natisni članek

Boban Bursač Benefit za Bobana dobrodelni koncert Kino Šiška

Torek, 26. 7. 2016, 15.09

6 let, 7 mesecev

Slovenski glasbeniki stopili skupaj za hudo bolnega prijatelja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,65
Boban Bursač | Foto Facebook

Foto: Facebook

Kopica znanih slovenskih glasbenikov bo v začetku avgusta v Kinu Šiška nastopila na koncertu, na katerem bodo zbirali sredstva za legendarnega tonskega mojstra Bobana Bursača.

Boban Bursač je eden najbolj prepoznavnih tonskih mojstrov v Sloveniji, ki je v dolgoletni karieri oblikoval zvok čez 4.000 različnih prireditev. Zdaj se bori z zahrbtno boleznijo, glasbeni prijatelji pa bodo njemu in njegovi družini na pomoč priskočili s koncertom Benefit za Bobana, ki bo 4. avgusta v ljubljanskem Kinu Šiška.

Benefit za Bobana | Foto:

Na Benefitu za Bobana bodo nastopili Big Foot Mama, Niet, Jardier, Gušti, Srečna mladina, Hamo & Tribute 2 Love, Laibach, Katarina Avbar & Peter Dekleva, Društvo mrtvih pesnikov, Jacuzzy, Golliwog, Čao Portorož, Zoran Čalić Band in Noctiferia. Vsa zbrana sredstva od vstopnin in donacij bodo namenili Bobanu, za tiste, ki na dogodek ne bodo mogli priti, a bi vseeno radi pomagali, pa bodo odprli bančni račun za donacije.


Boban Bursač | Foto: Miro Majcen Foto: Miro Majcen Boban Bursač je kariero tonskega mojstra začel leta 1982 v ljubljanskem FV / Forumu / Disko Študent. V prvih dveh letih je kot tonski mojster realiziral vsaj 150 koncertov različnih alternativnih skupin in kot snemalec ustvaril tudi posnetke skupin Via Ofenziva, O’Kult, Orkester Titanik ... Kot koncertnega tonskega mojstra ga je leta 1983 k sodelovanju povabil Studio Tivoli. V tem kontekstu je izpeljal številne samostojne koncerte ter prvič začel oblikovati zvočne podobe festivalov, kot so bili ljubljanski Jazz Festival, Druga godba, Novi Rock in drugi.

Delal je z velikimi glasbenimi imeni slovenske in mednarodne scene

Leta 1985 se je na Radiu Študent izpopolnil tudi za radijskega tonskega mojstra in tam deloval naslednja tri leta. V drugi polovici 80. let je kot koncertni tonski mojster že samostojno oblikoval zvok tedaj še relativno redkih tujih glasbenih izvajalcev (Al di Meola, John McLauglin, Paco de Lucia, Einstuerzende Neubauten, Alvin Lee, Nick Cave, Peter Green, Uriah Heep, Pere Ubu), bil je pa tudi asistent zvoka na koncertu legendarnega Milesa Davisa v Beogradu. V tem času je za dobrih deset let postal tudi glavni tonski mojster v Klubu K4 ter vzpostavil trajna sodelovanja z Laibach, Borghesio, Demolition Group, Janijem Kovačičem itd. V 90. letih je poleg individualnih koncertov ter številnih festivalov zvočno oblikoval tudi številne koncerte ljubljanske Metelkove, KUD France Prešeren in Orto Bara.

Zadnjih deset let je sodeloval s številnimi novimi festivali, kot so Metal Camp, Lent, Soča Reggae Riversplash, Punk Rock Holiday, Rock Otočec, Poletje v Stari Ljubljani, Kam Fest in Schengenfest. Sodeloval je tudi s številnimi slovenskimi glasbeniki, kot so Laibach, Siddharta, Dan D, Buldožer, Gušti, Vlado Kreslin, Srečna mladina, Niet, Društvo mrtvih pesnikov, Jardier in Čao Portorož.


Ne spreglejte