SiolNET. Trendi Glasba
3,05

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Evrovizija 2017

Omar Naber pred evrovizijskim polfinalom: Skušal bom ostati miren

3,05

termometer

Omar Naber v Kijevu
Foto: RTV SLO

V torek bo v Kijevu prvi polfinale izbora Pesem Evrovizije. V njem se bo za vstopnico za sobotni finale potegoval tudi slovenski predstavnik Omar Naber.

Omar Naber, ki bo v torkovem polfinalu nastopil 17. po vrsti, je v Kijev prispel zadnji dan aprila, od takrat pa je opravil že več vaj, dal kopico intervjujev in se družil z oboževalci.

Omarju je obleko za nastop je oblikovala Jelena Proković - JSP, ki je poskrbela že za njegovo stilsko podobo na evrovizijskem izboru leta 2005. Omarju je obleko za nastop je oblikovala Jelena Proković - JSP, ki je poskrbela že za njegovo stilsko podobo na evrovizijskem izboru leta 2005. Foto: RTV SLO

Slovenijo na evrovizijskem tekmovanju predstavlja že drugič, prvič nas je zastopal leta 2005, ko je bil izbor prav tako v Kijevu. Mesto ga je ob vnovičnem obisku spet navdušilo. "V Kijevu se zelo dobro počutim. Duh mesta – močan in topel – mi je zelo ljub in blizu. Kijev me je navdušil tudi z odlično hrano, kar še dodatno pripomore k mojemu dobremu počutju," je povedal.

Med sproščenim ogledom mesta Med sproščenim ogledom mesta Foto: RTV SLO

Naberja je pretekli teden gostila slovenska veleposlanica v Ukrajini Nataša Prah, ki ga je seznanila s trenutnim splošnim stanjem v Ukrajini. Na povabilo kolegov iz Črne gore je nastopil tudi na njihovi zabavi, skupaj z gostitelji ter predstavniki Srbije, Makedonije in Hrvaške je navdušil zbrane goste.

Omar Naber s hrvaškim predstavnikom Jacquesom Houdekom in srbsko predstavnico Tijano Bogićević Omar Naber s hrvaškim predstavnikom Jacquesom Houdekom in srbsko predstavnico Tijano Bogićević Foto: RTV SLO

Ob družabnem delu je pevec na evrovizijskem odru opravil tudi dve vaji, po petkovi je povedal: "Svojo skladbo bom skušal na najlepši način predstaviti svetu. Moja ekipa je opravila vrhunsko delo in pripravila nastop, ki bo drugačen, izjemen. Moja naloga je, da na nastopu od sebe v skladbo dam sto odstotkov in celoten nastop izvedem tako, kot si ga želim. Kar se bo zgodilo po tem, pa ni več v mojih močeh."

Nocoj ga čaka nastop, ki ga bodo ocenjevale strokovne komisije, v torek zvečer pa se bo predstavil evropskemu občinstvu. "Nastop na največjem glasbenem festivalu je velika odgovornost, zato se bom čuval. Skušam ostati miren in zbran," je povedal pred preizkušnjo, na kateri se bo potegoval za nastop na velikem sobotnem finalu.

Prva vaja na evrovizijskem odru Prva vaja na evrovizijskem odru Foto: RTV SLO

Več o Evroviziji najdete tukaj

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 41
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin