Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Sobota,
5. 11. 2022,
21.10

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,86

16

Natisni članek

Aaron Carter Backstreet Boys smrt

Sobota, 5. 11. 2022, 21.10

1 leto, 5 mesecev

Nova tragična vest iz sveta glasbe: umrl je Aaron Carter

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,86

16

Aaron Carter | Aaron Carter se je tako rekoč od konca najstniških let bojeval z odvisnostjo od prepovedanih drog. Njegov videz se je, domnevno tudi po zaslugi mamil, v zadnjih letih drastično spremenil. | Foto Guliver Image

Aaron Carter se je tako rekoč od konca najstniških let bojeval z odvisnostjo od prepovedanih drog. Njegov videz se je, domnevno tudi po zaslugi mamil, v zadnjih letih drastično spremenil.

Foto: Guliver Image

V kadi v njegovi domači hiši v Kaliforniji so danes mrtvega našli ameriškega glasbenika Aarona Carterja. Vzrok njegove smrti še ni znan, je imel pa 34-letni pevec, ki je še kot otrok zaslovel tako zaradi samostojne glasbene poti kot zaradi slavnega brata Nicka Carterja, člana legendarne fantovske skupine Backstreet Boys, velike težave z zlorabo prepovedanih drog. Gre že za drugo odmevno smrt v svetu glasbe v tednu dni: v noči na torek je bil ustreljen član raperske skupine Migos.

Novico o Carterjevi smrti je prvi razkril ameriški tabloid TMZ, ki poroča, da je pevec in raper po prvih ugotovitvah reševalcev utonil v domači kopalni kadi.

Glasbena kariera Aarona Carterja se je začela že v devetdesetih letih prejšnjega stoletja, ko je kot devetletnik izdal debitantski album in postal zvezda svetovnega formata. Pri tem mu je sicer pomagal tudi priimek − njegov starejši brat Nick Carter je bil član fantovske skupine Backstreet Boys, ki je takrat postajala največji glasbeni fenomen na planetu.

Aaron Carter (levo) in Nick Carter (desno) na koncertu leta 1997 | Foto: AP / Guliverimage Aaron Carter (levo) in Nick Carter (desno) na koncertu leta 1997 Foto: AP / Guliverimage

Carterjeva slava je sicer izpuhtela razmeroma hitro in že v prvih letih novega tisočletja je veljal za glasbeno muho enodnevnico. Zadnji studijski album svoje otroške kariere je izdal leta 2002. Tako rekoč od konca najstniških let je imel težave z drogami, zapletal se je v številna turbulentna razmerja, leta 2013 pa je tudi bankrotiral. 

 

Ne spreglejte