Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 2. 2019,
8.45

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,61

3

Natisni članek

Big Boi Travis Scott Maroon 5 Super Bowl

Ponedeljek, 4. 2. 2019, 8.45

5 let, 2 meseca

"Najslabši šov v zgodovini Super Bowla" #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,61

3

Super Bowl koncert | Foto Reuters

Foto: Reuters

"Kaj je bilo pa TO?" je bil odziv večine gledalcev (in spletnih komentatorjev) na letošnji koncert ob polčasu Super Bowla.

superbowl
Sportal New England Patriots prvaki lige NFL, Tom Brady spisal zgodovino

Koncerti med polčasom najpomembnejše tekme v ligi NFL so bili v preteklih letih spektakli, o katerih se je govorilo vsaj toliko, če ne celo bolj kot o sami tekmi. Spomnimo se Justina Timberlaka ter Janet Jackson in njene "ponesreči" razgaljene dojke, pa Katy Perry in plešočih morskih psov ter Beyonce, ki je za ta šov znova sestavila svojo nekdanjo skupino Destiny's Child.

Video: Planet TV


Za prvi pravi šov ob polčasu Super Bowla velja nastop Michaela Jacksona leta 1993, najboljši pa je bil po mnenju mnogih Prince leta 2007.

Letošnji glavni glasbeni gosti so bili Maroon 5. | Foto: Getty Images Letošnji glavni glasbeni gosti so bili Maroon 5. Foto: Getty Images

Ogromno odzivov je sicer sprožil tudi letošnji koncert, na katerem so nastopili skupina Maroon 5 ter gostujoča raperja Travis Scott in Big Boi, a iz povsem drugih razlogov. Gledalci so namreč nad njimi povsem razočarani. "Najslabši šov ob polčasu vseh časov," se strinjajo gledalci na družbenih omrežjih, pa tudi ameriški mediji, med njimi New York Times, so koncert označili za dolgočasen in brez kakršnekoli energije.

Poglejte video:

Olje na ogenj zamer je prilila še ena podrobnost. Potem ko je novembra lani umrl Stephen Hillenburg, avtor priljubljene risanke Spuži Kvadratnik, so oboževalci s spletno peticijo zahtevali, da na letošnjem Super Bowlu zaigrajo skladbo Sweet Victory, pesem, ki so jo risani junaki v eni od epizod izvedli na svoji različici Super Bowla.

V šovu ob polčasu so res pokazali nekaj prizorov iz Spužija Kvadratnika in nekaj uvodnih taktov Sweet Victory, a to je bila le napoved nastopa Travisa Scotta. In prav nihče ni bil zadovoljen.

Travis Scott | Foto: Reuters Travis Scott Foto: Reuters

O letošnjem koncertu se je ogromno govorilo že mesece, številni glasbeniki, med njimi Rihanna in Cardi B, naj bi zavrnili ponudbo za nastop v znak solidarnosti s Colinom Kaepernickom. Igralca ameriškega nogometa so namreč po tem, ko je pred eno od tekem med predvajanjem ameriške himne v znak protesta proti rasizmu in policijskemu nasilju nad temnopoltimi pokleknil, bolj ali manj izgnali z igrišč.

Preberite še:

Rihanna
Trendi Rihanna zavrnila nastop na Super Bowlu, kriv naj bi bil rasizem
Ne spreglejte