SiolNET. Trendi Glasba
1,07

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Harmonikar iz BiH za napitnino sprejema tudi plačila s kartico #video

1,07

termometer

harmonikar Željko
Foto: Reuters

Glasbeniku, ki zabava svate na porokah, je bilo dovolj izgovorov ljudi, češ da v žepih nimajo denarja za napitnino. Zdaj ima na harmoniki POS-terminal, da mu je mogoče plačati tudi s kartico.

 

Napitnine glasbenikom, ki zabavajo goste v restavraciji ali svate na poroki, so znana balkanska tradicija. Ljudje jim bankovce tlačijo v glasbila in srajčne žepe ali celo lepijo na čelo, očitno se pa pogosto najdejo tudi takšni, ki se izgovarjajo, da s seboj nimajo gotovine.

Bosanski harmonikar Željko Djakić, ki igra in poje predvsem na porokah, ima odgovor tudi za takšne: na harmoniko si je namestil POS-terminal, prek katerega mu je mogoče napitnino dati tudi s plačilno kartico.

Poglejte:

"Ljudje, ki sem jim igral, so se pogosto šalili tako, da so s kartico povlekli po mehu harmonike," je povedal za Reuters, "zdaj pa sem jih ugnal. Če mi res hočejo dati napitnino, lahko to storijo prek POS-terminala."

"Sem prvi v državi, ki omogoča brezgotovinsko plačilo napitnine," se je pohvalil, "moji kolegi še zdaj ne verjamejo, prepričani so, da je kaj takega nemogoče."

harmonikar Željko Foto: Reuters

Kljub inovativni potezi za zdaj večino napitnin še vedno dobi v obliki gotovine, je povedal, ob tem pa dodal: "Glede na to, da se vse digitalizira, bodo kmalu digitalizirane tudi napitnine."

Oglejte si še:

kartice in mobilno plačevanje Digisvet "Celo moja mama je začela uporabljati mobilno bančništvo in ga obožuje" vrtljiva hiša Trendi Bosanski mojster je ženi zgradil vrtljivo hišo #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin