Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 8. 2014,
6.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Robin Williams smrt samomor Hollywood depresija zdravljenje

Torek, 12. 8. 2014, 6.12

8 let

Žalostna vest iz Hollywooda: umrl je Robin Williams

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ponoči po našem času je odjeknila novica, da je umrl hollywoodski igralec, oskarjevec Robin Williams. Priljubljeni zvezdnik je naredil samomor.

Ponoči po našem času umrl eden najbolj priljubljenih in eden najboljših igralcev našega časa, Robin Williams. Truplo pokojnega zvezdnika so šerifovi možje okrožja Marin našli v igralčevi hiši v Tibournu v Kaliforniji. Star je bil 63 let.

"Igralec Robin Williams je umrl danes zjutraj," so povedali v ZDA tiskovni predstavniki pokojnega zvezdnika in dodali, da je Williams v zadnjem času bil hudo bitko z globoko depresijo. "Za vse nas je to nenadna in nepričakovana, težka izguba. Družina pokojnega zvezdnika prosi medije, da ji dovolijo zasebnost v teh težkih časih," so še zapisali v sporočilu za javnost, ki ga je objavila spletna stran Eonline.

Po poročanju pristojnih v omenjenem okrožju je ob 11.55 po ameriškem času na številko za nujne primere prispel klic, ki je sporočil, da so našli osebo moškega spola, ki ne kaže znakov življenja. Na klic se je odzvala ekipa okrožnega šerifa in gasilci, Williamsa pa so uradno razglasili za mrtvega osem minut po klicu. V zvezi s smrtjo pokojnega igralca že poteka preiskava, na spletni strani TMZ pa so že zapisali, da so s strani šerifovih ljudi dobili neuradno potrdilo, da je šlo za samomor. Kot so kasneje potrdili na policiji, se je obesil na svojem domu v Kaliforniji. Šerif Keith Boyd je dejal, da prvi izsledki preiskave kažejo, da je bil vzrok smrti samomor z zadušitvijo.

Robin Williams se je v preteklosti boril z alkoholom, v zadnjem času pa z globoko depresijo. Samomor, ki naj bi ga storil, je bil nepričakovan, saj je imel igralec navzven zelo pozitiven odnos do svojega zdravljenja. V preteklosti se je na zdravljenje celo prijavil sam, saj je želel, da bi imel svojo bolezen pod nadzorom.

Na smrt zvezdnika so se že odzvali številni estradniki. "Izgubili smo genija komedije in izvrstnega igralca," so sporočili iz televizijske hiše CBS, s katero je Williams nazadnje sodeloval pri ustvarjanju serije. "Umrl je eden najboljših igralcev vseh časov. Počivaj v miru, Robin Williams, nikoli te ne bomo pozabili," je zapisala Lena Katina, pevka ruskega dueta Tatu, lepe besede družini in zapisi o velikem umetniku pa se kar vrstijo.

Robin McLaurin Williams se je rodil 21. julija 1951 v Chicagu. V svoji bogati karieri je prejel oskarja za stransko vlogo v filmu Dobri Will Hunting, za prestižni kipec je bil nominiran še trikrat, prejel je šest zlatih globusov, dve nagradi emmy in vrsto drugih prestižnih priznanj.

Ne spreglejte