Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 3. 2013,
12.02

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
koncert

Natisni članek

Ponedeljek, 18. 3. 2013, 12.02

8 let, 3 mesece

Zabranjeno pušenje po treh letih v Ljubljani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Zabranjeno pušenje bo 20. aprila v Kinu Šiška po treh letih izvedlo svoj prvi samostojni koncert v slovenski prestolnici.

V zadnjih mesecih klubske turneje zasedba beleži izjemne odzive občinstva, vsekakor pa je potrebno omeniti tudi razprodane nastope v The Quarterju v Novem Sadu in beograjskem Domu Omladine.

Pred samim koncertom pa bo legendarna ekipa na ogled postavila tudi razstavo novega primitivizma z naslovom Novi primitivizam za početnike z odprtjem v ponedeljek, 15. aprila, prav tako v Kinu Šiška. Razstava, ki obsega 70 avtentičnih eksponatov, bo uvod v koncertno dogajanje in bo v pomoč vsem tistim, ki še ne vedo, kako je pred 30 leti zaživelo eno najpomembnejših gibanj v tem delu Evrope, katerega pomemben del predstavlja prav Zabranjeno pušenje. Razstavo si boste lahko ogledali do dneva koncerta.

Bend, ki je leta 1980 nastal iz skupine mladih, ki so skupaj delili gimnazijske klopi, ulico in igrali v garaži, ima za sabo dolgo in bogato kariero. Devet studijskih albumov, tri kompilacije in dva live albuma potrjujejo, da gre za eno največjih glasbenih imen v tem delu Evrope. Zasedbo sestavljajo Sejo Sexon (Davor Sučić), Robi (Robert Boldižar), Toni (Antun Lović), Trak (Branko Trajkov), DJ Pavo (Paul Kempf) in Klo (Dejan Orešković).

Ne spreglejte