Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Petek,
6. 9. 2024,
14.44

Osveženo pred

2 uri, 51 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,62

Natisni članek

Natisni članek

rap droge smrt

Petek, 6. 9. 2024, 14.44

2 uri, 51 minut

Umrl je ameriški raper Rich Homie Quan

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,62
Rich Homie Quan | Rich Homie Quan je po navedbah ameriškega medija Rolling Stone v skupnosti ustvarjalcev in ljubiteljev sodobnega hiphopa veljal za mojstra pisanja besedil. | Foto Profimedia

Rich Homie Quan je po navedbah ameriškega medija Rolling Stone v skupnosti ustvarjalcev in ljubiteljev sodobnega hiphopa veljal za mojstra pisanja besedil.

Foto: Profimedia

V četrtek je umrl 34-letni Dequantes Devontay Lamar, raper, ki je bil bolj znan po umetniškem imenu Rich Homie Quan, veljal pa je za eno najvplivnejših figur na sodobni ameriški raperski sceni. V svetu glasbe si je ime začel ustvarjati v začetku prejšnjega desetletja, ljubiteljem hiphopa pa so se v spomin vtisnile njegove uspešnice Type of Way, Flex in Walk Thru. Bil je tudi član raperske zasedbe Rich Gang, ki se je proslavila z uspešnico Lifestyle.

Lamarja je v četrtek na njegovem domu nezavestnega našlo njegovo dekle. Kot je poročal ameriški tabloid TMZ, je med klicem na številko nujne pomoči dispečerski službi povedala, da ne čuti njegovega srčnega utripa in da 34-letniku iz ust prihaja pena. Glasbenika so odpeljali v eno od bolnišnic v Atlanti, kjer pa so ga samo še razglasili za mrtvega.

Vzrok smrti glasbenika še ni potrjen, po neuradnih informacijah pa naj bi umrl zaradi prevelikega odmerka mamil. Rich Homie Quan je sicer imel v preteklosti zaradi drog težave z organi pregona – policija ga je na primer leta 2017 zasačila s heroinom in marihuano. 

Rich Homie Quan je po navedbah ameriškega medija Rolling Stone v skupnosti ustvarjalcev in ljubiteljev sodobnega hiphopa veljal za mojstra pisanja besedil, zaradi zelo prepoznavnega in edinstvenega glasu pa je bil ena najvplivnejših figur na raperski sceni v Atlanti, ki velja za eno od prestolnic hiphopa v ZDA. 

 

Ne spreglejte