Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 2. 2016,
12.50

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

The Night Manager serija Hugh Laurie Tom Hiddleston AMC

Četrtek, 18. 2. 2016, 12.50

6 let, 7 mesecev

The Night Manager – serija, ki je ne smete zamuditi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Na kanal AMC v ponedeljek, 22. februarja, ob 21. uri prihaja serija The Night Manager s Hughom Lauriejem in Tomom Hiddlestonom v glavnih vlogah.

Serija The Night Manager spada med najbolj težko pričakovane serije tega leta, med serije, ki jih gledalci na smete zamuditi. Filmski kritiki so si namreč enotni – vrnitev Hugha Laurieja (Dr. House) na male zaslone bo veličastna. V vlogi karizmatičnega in napornega bogataša Richarda Roperja, kar je pravzaprav le krinka za šefa preprodajalcev z orožjem, bo na malih ekranih uprizoril vohunski roman Johna le Carréja. Nasproti mu bo stal operativec britanske obveščevalne službe Jonathan Pine, ki ga bo igral Tom Hiddleston.

Gledalci boste spremljali napeto dogajanje, v katerem bo poskušal nekdanji britanski vojak, zdaj operativec britanske obveščevalne službe Jonathan Pine postati član ožje ekipe bogataša Richarda Roperja ter razkrinkati povezavo med obveščevalnimi službami in trgovino z orožjem.

Jonathan Pine se v seriji najprej pojavi kot nočni receptor v hotelu v Kairu, kjer pa njegovo življenje zaplete ljubica lastnika hotela, ki želi, da shrani zaupne dokumente o poslu z orožjem. Sledi niz dogodkov, ki vodijo od ene tragedije do druge, vse pa so povezane s strašnim Richardom Roperjem. Tri leta pozneje Jonathan dobi možnost, da popravi, kar je v preteklosti naredil narobe – Angela Burr (igra jo Olivia Colman) ga postavi za skrivnega agenta britanske obveščevalne službe, njegova naloga pa je, da zruši imperij Roperja. Burrova se zaveda, da Jonathana čaka izjemno težka in nevarna naloga, saj se je težko infiltrirati v tako zaprto okolje, kot je poslovno okolje Roperja. Okolje, v katerem lahko vsakdo prevara vsakogar, okolje, v katerem lahko ob najmanjši napaki plačaš s svojim življenjem.

Ravno zato mora Jonathan najprej sam postati kriminalec, šele nato lahko postane del ožje ekipe Roperja. In Jonathanu to uspe, čeprav mu to poskuša onemogočiti Corkoran (igra ga Tom Hollander), glavni zaupnik Roperja. Jonathanu uspe hitro prevzeti vlogo Corkorana, njegova naloga postane potovanje z Roperjem na sklepanje najpomembnejših poslov, hkrati pa se zbliža tudi z njegovo družino. Še posebej z Roperjevim dekletom Jed, čudovito žensko, ki Jonathanu zleze pod kožo, on pa njej. Jonathan kmalu ugotovi, da želi tudi Jed razkrinkati Roperja, a od tu naprej se stvari resno zapletejo …

Miniserija The Night Manager je nastala v koprodukciji mrež AMC in BBC, snemali so jo v Angliji, na Majorki, v Zermatu in Maroku.

Ne spreglejte